Iznākusi Valda Atāla dzejas un aforismu izlase «Uz domu stāvās kraujas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzejniekam, mūziķim un gleznotājam Valdim Atālam pirms autobiogrāfiskā prozas darba “Elles debesis” (2018) klajā laistas vairākas dzejas kopas dažādos kopkrājumos, kā arī bilingvāla (latviešu/angļu) domu un lirikas izlase (1998) ar gleznu reprodukcijām viņa talanta cienītājiem pasaulē. Tieši pateicoties Atālam, literatūras apritē savulaik nonācis arī Egīla Bāra dzejas devums – Atāla savāktā un sakārtotā krājumā “Nulles vienkāršošana”.

Grāmata “Uz domu stāvās kraujas” ir Valda Atāla dažādu laiku dzejas un atziņu izlase, informēja apgāda "Dienas Grāmata" pārstāvji. Atāla dzeja pirmo un svarīgo misiju arvien pildījusi viņa radītajās dziesmās, ko inspirējis saturs, teksts. “Saplīst lustra, atnāk vakars, ceļa galā bite dzied…” vai “es saucu: sveika, māsa Rūsa, tu esi sabiedrotā man”, vai jebkurš no citiem viņa dziesmu tekstiem pirmkārt ir dzejas darbs, kas nes savu vēstījumu pārdomātā, precīzā simbolu un tēlu valodā. Sastādītajā krājumā atlasīti vairāk nekā simt dzejoļu un kā atsevišķa nodaļa sagatavotas arī dzejnieka īsās, asprātīgās atziņas, kas Atāla gadījumā tikpat lielā mērā piederīgas dzejai kā īpaša īsā forma.

Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska, grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Grāmatas tapšanu atbalstījusi arī Cēsu novada pašvaldība.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti