Iznākusi «Socializēšanās rokasgrāmata latvietim»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Iznākusi grāmata “Socializēšanās rokasgrāmata latvietim”. Tās apakšvirsraksts ir “Ko, kur, kāpēc, kam un kā teikt?” Pēc vairāku gadu prombūtnes atgriežoties Latvijā, grāmatas autore Elīna Barreta pamanījusi un šajā izdevumā apkopojusi izplatītākās latviešu sociālās uzvedības īpatnības, medijus informē apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Grāmatas izdevēji uzsver: “Rokasgrāmata nepiedāvā standarta frāzes, bet cenšas atbildēt uz jautājumu “kāpēc, kur, ar ko un kā parunāties”, pie reizes paskaidrojot arī latviešu tik nicināto “small talk” un vairākās nodaļās smalki izrunājot, kas ir socializēšanās un laipna izturēšanās, kā aizsākt un uzturēt sarunu, kā veiksmīgi izkļūt no neveiklām situācijām un kādi faktori vēl var iespaidot bezrūpīgu sarunāšanos.”

Lakoniskās satura sadaļas pavada atsauces no latviešu kultūras, apliecinot, ka socializēšanās nav globalizācijas jaunpienesums, bet gan mūsu platuma grādos atbilstoša, mantota un noderīga mentalitātes iezīme.

Autore aicina ikvienu no “biklajiem un iekšupvērstajiem, kā arī tiem, kuri tikai iedomājas sevi tādus esam, pārkāpt pāri aizspriedumiem un atrunām un ķerties pie socializēšanās ar jaunu degsmi un sparu.”

“Mēs neesam introverti, drīzāk tā ir paaudzēs kopta neziņa par to, kā uzņemties iniciatīvu sarunās ar pazīstamajiem vai mazpazīstamajiem,” apgalvo Elīna Barreta.

Mārtiņš Daugulis, Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēks, jauno grāmatu komentē: “Elīna Barreta aizraujošā un saprotamā veidā ieliek latvieti saskarsmes notikumu centrā — turklāt ar augsti paceltu galvu un gatavību piedalīties.”

Grāmatas atvēršana un saruna ar autori “Socializēšanās: ētiskais un nacionālais skatpunkts” notiks sestdien, 29. februārī, “Latvijas Grāmatu izstādē 2020”.

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti