Iznākusi piektā «Millennium» sērijas grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēc rakstnieka Stīga Lārsona nāves „Millennium” sērija uz kādu laiku aprāvās, taču vēlme lasīt jaunus darbus par Līsbetu Salanderi un Mīkaelu Blumkvistu mudināja izdevējus rast iespēju izcilo romānu sēriju turpināt. Tika meklēts (un atrasts) Lārsona cienīgs pēctecis. Par tādu kļuva žurnālists un rakstnieks Dāvids Lāgerkrancs. Viņa pirmais darbs „Millennium” sērijā bija “Meitene zirnekļa tīklā”, bet tikko arī latviešu valodā ir kļuvis pieejams nākamais sērijas romāns “Meitene, kas meklēja savu ēnu”.

Izdevums “Washington Post” raksta: “Lāgerkranca jaunākais romāns par Salanderi ir vēl drosmīgāks un kaut kādā ziņā arī izaicinošāks nekā iepriekšējais... Stīgs Lārsons „Millennium” sērijā bija ambiciozi iecerējis desmit grāmatu ciklu. Nu Lāgerkranca sarakstītie divi turpinājumi liek domāt, ka Lārsona iecerei būs lemts realizēties...”

Līsbeta Salandere ir cietumā un cenšas neiesaistīties cietumnieču savstarpējo attiecību sarežģītajās peripetijās. Līsbetai ir teju neiespējami palikt neitrālai situācijā, kad reālā vara ieslodzījuma vietā pieder slepkavai ar iesauku Benito, un šī sieviete alkst pierādīt, ka ir varenāka par slaveno Salanderi. Tomēr, lai kas notiktu tagadnē, Līsbetai ir jātiek skaidrībā ar savu pagātni. Cietumā viņu ir apmeklējis Holgers Palmgrēns. Viņa rīcībā nejauši nonākuši dokumenti par Līsbetas bērnību, un tie varētu interesēt arī citus. Līsbeta alkst atklāt, kas slēpjas aiz neitrālām dokumentu frāzēm, un vēršas pie Blumkvista. Tomēr, pat atrodoties cietumā, viņas nerimtīgā daba mudina pašai izzināt, izmeklēt, atklāt. Arī tad, ja atklājumi varētu sagraut šodienu gan viņai pašai, gan citiem iesaistītajiem...

Kamēr policija kūtri izmeklē kādu nesenu pašnāvību, Mīkaels Blumkvists cenšas izpētīt kādu senu nelaimes gadījumu, bet Līsbetas darbošanās cietumā izraisa domino kauliņu efektu – izrādās, šodienas notikumu saknes meklējamas pagātnē un tā ir kopīga veselai virknei cilvēku. Daži no viņiem ir ļauni, daži neizlēmīgi, bet ikviens vēlas ko noslēpt no pārējiem. Likmes aug, Mīkaela un Līsbetas panākumi atkarīgi vien no tā, kurš pirmais zaudēs modrību un atklās savus nodomus, bet to visu vēro sieviete ar spilgti sarkanu dzimumzīmi uz kakla. Uzvarētājs šai sacensībā būs nevis tas, kurš uzzinās, bet tas, kurš izdzīvos...

Dāvids Lāgerkrancs ir Zviedrijā populārs žurnālists un rakstnieks, bet pasaules uzmanību viņam atnesa romāns “Meitene zirnekļa tīklā” – slavenās Stīga Lārsona „Millennium” sērijas turpinājums, kas īsā laikā kļuva par bestselleru un šobrīd pārdots vairāk nekā sešos miljonos eksemplāru.

“Meitene, kas meklēja savu ēnu” ir piektais darbs par Līsbetu Salanderi un Mīkaelu Blumkvistu. No zviedru valodas to tulkojusi Ieva Pudure.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti