Iznākusi Jāņa Einfelda triloģija «Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevniecība „Dienas Grāmata” laidusi klajā rakstnieka Jāņa Einfelda romānu triloģiju „Rīga”.

Rakstnieka Jāņa Einfelda (1967) jaunajā grāmatā — romānu triloģijā “Rīga” — caur trīs māsu Martas, Elīzes un Elīnas likteņiem autors ierauj mūs pašu pagātnē-tagadnē-nākotnē, kur visi grēki un to sekas kā uz delnas.

"Visās trīs šīs grāmatas vākos ieslēgtajās triloģijas daļās — “Rīga Latvijā”, “Rīga Rīgā” un “Jūra” — lasītāju gaida spoža groteska un vīpsnīgs romantisms, asprātīgas un neparastas alegorijas, simbolu un metaforu kaujas, neierobežota visdažādāko laiku un to atstāto nogulu kombinēšana, sirreālisms un skaudrs reālisms, it kā neticama, absurda pasaule, kas tomēr ir arī līdz mielēm pazīstama, — tāds ir Einfelda prozas kosmoss, un tajā, protams, ir vieta arī Rīgai, kura… nu ir gatava," norāda izdevniecības vadītāja Dace Sparāne.

Iepriekš "Dienas Grāmata" izdevusi Einfelda romānu "Palaidnis" (2007) un īsprozas krājumus - "Neļaudis" (2005) un "Meļu dzīres" (2009). "Pētergaiļa" paspārnē 1999. gadā izdots Einfelda romāns "Veči", bet 2001. gadā - īsprozas krājums "Pornogrāfisko bildīšu tirgotājs". Savukārt  izdevniecībā "Karogs" 1996. gadā laista klajā Einfelda "Cūku grāmatu", kura bija ieguvusi otro vietu literatūras mēnešraksta "Karogs" un Raimonda Gerkena romānu konkursā.

Jānis Einfelds debitēja literatūrā ar īsprozas krājumu "Mēness bērns" (Preses Nams) 1995. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti