Iznākusi Ingas Žoludes grāmata «Materia botanica»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kopš rakstnieces Ingas Žoludes debijas romāna “Silta zeme” aizritējuši desmit gadi. Iznākuši vēl divi romāni: “Sarkanie bērni” un “Santa Biblia” un divi stāstu krājumi, no kuriem “Mierinājums Ādama kokam” novērtēts ar Eiropas Savienības balvu literatūrā.

“Materia botanica” vākos ietverti divi romāni – arī  “Silta zeme”, jo “Materia botanica” ir gan romāna “Silta zeme” turpinājums, gan jauns vēstījums, viss atkarīgs no skatpunkta, informēja apgāda "Dienas Grāmata" pārstāvji. Vientulība reti ir viennozīmīga, un Daniels, Nellija un Vū gan ir tie paši “Siltas zemes” varoņi, gan nav.

“Materia botanica” vēstījums atsākas tajā pašā vietā, kur stāstījuma pirmā daļa beidzas. Tomēr lietu daba pa šo laiku ir mainījusies. Daba. Tieši Dabā galvenais varonis Daniels mēģinās atšķetināt “Siltas zemes” samezglotās savādās intīmās saiknes, kas viņu vieno ar ģimeni, mīļoto Vū, bet visīpatnējāk — ar māsu Nelliju.   

“Ingas Žoludes pirmais romāns “Silta zeme” savulaik  izpelnījās plašu atzinību. Līdz ar “Materia botanica” romāns ieguvis jaunu elpu, jaunas beigas, nekas nav apstājies. Savdabīgā valoda un notikumu ritējums ierauj jau zināmajā, bet tajā pašā laikā gluži citā pasaulē. Kādam lasītājam tas būs jauns un aizraujošs ceļojums, bet citam jau pieredzētā neparedzēts, negaidīts pavērsiens,” par romānu saka rakstnieks Arvis Kolmanis.

“Arī “Siltas zemes” turpinājumā Žoludes valoda brīžam aizsniedz dzejprozas augstumus. Mēs atkal sastopam jau pazīstamos varoņus — sarežģīti, izslāpuši pēc zemes un asiņu siltuma, tie turpina meklēt ceļus cilvēku mežā,” jaunizdoto grāmatu raksturo dzejnieks Arvis Viguls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti