Kultūras ziņas

Atklāts Baha kamermūzikas festivāls

Kultūras ziņas

"Suitu sāga" – opera par mīlestību un suitu vēsturi

Atklājot "Noslēpumaino Karostu"

Iznākusi grāmata par Karostas noslēpumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas Karostas leģendas ir dzīvas un vilinošas joprojām. Krievu caru izlolota, neatkarīgās Latvijas apgādāta un padomju laikos slēgta, tā kļuvusi par noslēpumu glabātuvi vairākiem gadsimtiem. Liepājas muzeja pārstāvji paziņojumā medijiem informē, ka daudzus no šiem noslēpumiem atklāj jaunās grāmatas “Noslēpumainā Karosta” autori Andžils Remess un Juris Raķis.

Kādreiz Karostā atradās kodolieroči, kas varēja apdraudēt visu Eiropu, un bija uzņēmīgi matroži, kuri slepus tecināja rumu. Atgadījumu, detaļu un mazāk zināmu vēsturisko faktu kaleidoskops veido taustāmu un dzīvu Liepājas Karostas klātbūtnes sajūtu.

Karostā dzīve sastopas ar vēsturi. Tieši tur esot radies matrožu teiciens “zēni, zupā tārpi!” Karostā varonīgs kapteinis var atļauties atvest trofejas limuzīnu uz zemūdenes un puiku “brigādes” vāc kapeikas kinoseansam bijušajā katedrālē.

Grāmatas autori ir Liepājas pazinēji. Žurnālists un rakstnieks Andžils Remess ir laikraksta “Kurzemes Vārds” goda redaktors, autors vairākām grāmatām: “Liepājas rūdītie” (2018), “Kara ēna sekoja man” (2017), “Reiz Liepājā” (2013). 

Vēstures pētnieks, kolekcionārs un atvaļināts virsnieks Juris Raķis publicējis rakstus par vēsturi periodikā, piedalījies grāmatu "Liepāja laikmetu dzirnavās" (2005) un "Liepājiņa" (2012) tapšanā, izveidojis “Karostas albumu” (2016) un aktīvi darbojas kā Liepājas gids.

Grāmata atvēršanas svētkus svinēs 8. novembrī Liepājas muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti