Iznākusi dzejnieces Inetas Atpiles-Juganes grāmata «Spuornu golu šolks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sākusi dzejnieces Inetas Atpiles-Juganes jaunā dzejoļu grāmata "Spuornu golu šolks", informēja Latgolys entuziastu grupas "Biļdis" pārstāvji.

"Grāmatā iekļauti dzejnieces jaunākie dzejoļi latgaliski, kas ļauj katram pabūt vārdu un šolka (zīda) ceļos tik tālu, cik vēlas, pietuvoties latgaliešu valodas garšai, tam, ko autores dzeja spēj atvērt, atsegt ikvienā," teikts darba pieteikumā.

Dzeju grāmatā papildina fotostāsts fotogrāfes Aritas Atpiles-Donas interpretācijā, kuru izdzīvojusi pati grāmatas autore.

Kā atzīmēja izdevēji, šajā grāmatā īstenojusies autores iecere grāmatā izmantoto materiālu dažādošanā, lai panāktu gaisīgumu un vieglumu, kas raksturīgs tikai un vienīgi zīdam.

"Zīds, tas ir kaut kas tik maigs, viegls, trausls, caurredzams, bet tajā pašā laikā neticami stiprs,  un dabisks. Tas var gan piesegt, gan atkailināt. Un, ja tas ir spuornu golu šolks, tad viss var būt vēl netveramāks, vēl caurspīdīgāks, vēl ēteriskāks," sacīja grāmatas autore.

Grāmatas tapšanas komanda – fotostāsta autore fotogrāfe Arita Atpile-Dona, korektore Sandra Ūdre. Grāmatu izdevusi Latgolys entuziastu grupa "Biļdis", tā iespiesta SIA "Latgales Druka".

"Spuornu golu šolks" ir autores septītā dzejas grāmata ("Neatburtā uguns" (2001), "Reveranss. Sarkans uz sarkana" (2008), "Otkon giunu sapynus" (2015), "Mūdynuot muokuļus" (2017), "Lobuo i nalobuo" (2019), "Burtu vuoceleite" (2021) un piektā dzejas grāmata latgaliešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti