Iznākusi ceļotājas un blogeres Zanes Eniņas grāmata «Nekaunīgais pingvīns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nākusi ceļotājas un blogeres Zanes Eniņas pirmā grāmata “Nekaunīgais pingvīns”, kurā autore stāsta par saviem piedzīvojumiem septiņarpus mēnešu ilgajā ceļojumā pa Dienvidameriku, Lieldienu salu un Antarktīdu, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Grāmata lielākoties tapusi no autores bloga ierakstiem, saglabājot dienasgrāmatas rakstības stilu. 

Ceļojumu uz Antarktīdu Zane Eniņa uzskata par savas līdzšinējās dzīves lielāko piedzīvojumu, taču ne mazāk nozīmīgs notikums bijusi līdzekļu piesaiste šim braucienam, uzsākot pūļa finansēšanas kampaņu – operācija “Pingvīns”, kas, kā atzīmēja izdevēji, izraisīja plašu rezonansi Latvijas interneta vidē. Grāmatā autore apraksta un analizē šīs aktivitātes norisi, atklājot arī sabiedrības dažādo reakciju uz šādu līdzekļu piesaistes veidu. “Par spīti visam, operācija “Pingvīns” kļūst par apliecinājumu tam, ka “latvieši spēj dot, sapņi piepildās, idejas strādā”, tikai jārīkojas,” norādīja izdevniecībā. 

Zane Eniņa vairāk nekā 20 gadus ir darbojusies komunikāciju un mārketinga jomā, un viņai ir divas lielas kaislības – ceļošana un rakstīšana. Viņa ir pabijusi 75 pasaules valstīs un visos kontinentos, pārsvarā ceļojot tikai ar mugursomu plecos, stopējot, nakšņojot hosteļos un pie vietējiem, strādājot brīvprātīgo darbu. Visos ceļojumos viņas mērķis ir bijis ne tikai apskatīt ievērojamas vietas, bet arī pēc iespējas pilnīgāk iepazīt vietējos cilvēkus, viņu kultūru, dzīvesveidu. Par tālākos un tuvākos pasaules ceļos piedzīvoto Zane Eniņa stāsta savā blogā “mugursoma.lv”, un viņas ceļojumu apraksti ir publicēti vairākos preses izdevumos.

Zane Eniņa par jaunizdoto grāmatu sacīja: “No sirds ceru, ka operācija “Pingvīns” un šī grāmata kādam būs iedvesma un pamudinājums piepildīt sapņus. Par spīti dubļiem un nievām – tas ir to vērts! Ej un dari!”

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti