Kultūras ziņas

Velotriālista un dejotājas duets izrādē "Abi"

Kultūras ziņas

"Aarzemnieki": izdarījām vairāk, nekā iespējams

Vēsture caur likteņiem

Iznāk Ulda Neiburga grāmata par Otro pasaules karu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vēsturnieks Uldis Neiburgs, apkopojot daudzus dzīvesstāstus savā jaunajā grāmatā par Otro Pasaules karu Latvijā „Dievs, tava zeme deg”, cenšas stāstīt par šo sarežģīto posmu  populārā valodā, izmantojot daudz ilustrāciju un  aculiecinieku liecību cilvēcisku atainojumu.

Grāmatā ir ietverti 33 raksti, kas savulaik publicēti „Latvijas Avīzē” un ko grāmatas autors Uldis Neiburgs 10 gadus apkopojis par Otrā pasaules kara aculiecinieku liecībām un vēsturiskiem dokumentiem.

„Ceru, ka šī grāmata būs jauns atklājums, ne tikai jauniešiem, bet arī vecākās paaudzes cilvēkiem un palīdzēs mums arī publiskajā telpā par šiem jautājumiem runāt atklātāk, drosmīgāk, apzinoties savu vēsturi, saprast, kas ir tā mūsu zeme, kas ir degusi šī kara laikā un saprast kas ir tie cilvēku likteņi,” norāda grāmatas autors Uldis Neiburgs.

Paralēli grāmatas radīšanai, sadarbībā ar Okupācijas muzeju, režisors Askolds Saulītis ir izveidojis filmu ar tādu pašu nosaukumu, kurā koncentrētā veidā ilustrēts šis vēstures periods.

„Konkrēti šai piecu minisēriju filmai mēs atradām Latvijas kinofonofoto dokumentu arhīvā, principā pie jaunieguvumiem, līdz šim neredzētus kadrus, kas arī ir mūsu filmā izmantoti. Ļoti interesanta pieredze man kā režisoram,” atzīst kinorežisors Askolds Saulītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti