Iznāk Sordē eseju grāmata «Iespējamā Eiropa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā „Mansards” iznāk Bernāra Sordē eseju grāmata "Iespējamā Eiropa". No franču valodas to tulkojusi Kristīne Našeniece. Grāmatas atvēršanas svētki – diskusija ar autoru notiks ceturtdien, 15. maijā, plkst. 18 grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards". Diskusiju latviešu un franču valodā vadīs Rudīte Kalpiņa.

Grāmatā “Iespējamā Eiropa” autors iztirzā pasaulē un sabiedrībā notiekošās pārmaiņas jeb sociodinamiku, analizē Sistēmu, Finanses un to varā nonākušo Eiropu, aicinot domāt par alternatīviem risinājumiem.

Šis darbs ir Bernāra Sordē veltījums Latvijai. Viņaprāt, Latvijā rodams tāds vitālās enerģijas potenciāls, kas spētu izveidot un piedāvāt Eiropai jaunas – solidāras un sociālas sabiedrības modeli, kur par kritēriju tiktu izvirzīts cilvēciskais un sociālais labums, nevis finansiālais ieguvums. Grāmata ir fotogrāfa Jura Kalniņa un domātāja Bernāra Sordē saruna. Viņus vieno mīlestība uz Latviju, uz skaisto, kas jāsaglabā.

Bernārs Sordē (Bernard Sordet, 1942), franču domātājs, pasniedzējs, pēc izglītības kibernētiķis. Mācījis organizāciju dinamikas teoriju vairākās augstskolās (Parīzē, Alžīrā, Kijevā, Maskavā, Rīgā). Nodarbojies ar pētniecību Francijas valsts plānošanas institūcijās, tai skaitā Plānošanas komisijā (Commissariat au Plan). Vadījis vienu no šobrīd lielākajiem farmācijas uzņēmumiem Francijā un Eiropā. Latvijā pavadījis septiņus gadus, strādājot par padomnieku ekonomiskajos un sociālajos jautājumos Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Rīgā.

Kopš 2006. gada Sordē aktīvi pievērsies rakstniecībai.

Latviski viņa esejas publicētas lsm.lv sadaļā „Esejas” un literatūras žurnālā “Latvju Teksti” (“Cerību (un poiēsis) elpa”, Nr. 4, 2011; “Pasaulaptveroša estētika”, Nr. 5, 2013).

Latvijā ir notikušas divas Sordē radīto mākslas darbu izstādes: 2004. gadā Rīgā tika atklāta izstāde “En face”, 2013. gadā Talsos – izstāde “Introrevolūcija”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti