Kultūras ziņas

Zināmas melodijas neierastā skanējumā

Kultūras ziņas

Liepājas teātra ziemassvētku koncerts

Mildas Klampes kristīgā dzeja

Iznāk Mildas Klampes dzejas krājums «Visatnē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dzejniece Milda Klampe savas otrās dzejoļu grāmatas “Visatnē” atvēršanas svētkus ieplānojusi 22. decembrī - steigas pilnajā pirmssvētku laikā, lai dotu iespēju nedaudz apstāties un padomāt.

Milda Klampe, teoloģe, jaunā Bībeles tulkojuma literārā redaktore, savā otrajā dzejoļu krājumā “Visatnē” apkopojusi gan garīgus, gan laicīgus dzejoļus par sev svarīgāko tēmu – patiesību.

"Dažkārt cilvēks ir apjucis vai apmulsis lielos runu plūdos, gribētu teikt, puspatiesībās. Tās nav visas patiesības. Varbūt tās var aizvest līdz tām lielajām patiesībām. Bet šodien, es domāju, cilvēkiem ir grūtāk, jo ļoti daudz balsu viņš dzird un šajās balsīs var nomaldīties," skaidro Milda Klampe.

Dzejoļu krājuma recenzents dzejnieks Jānis Rokpelnis uzskata, ka kristīgā dzeja tematiski mums bieži šķiet arhaiska. Domājot par plašāku lasītāju loku, būtiska ir meistarīga un mūsdienīga  valoda.

"Tie, kuri uzskata, ka kristīgai dzejai jābūt vecmodīgai, tā šķitīs pirmajā acu uzmetienā neierasta, bet es ieteiktu ielasīties," aicina Rokpelnis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti