Iznāk Laura Gundara grāmatas «Dramatika jeb Racionālā poētika» otrā redakcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Septembrī tiks laista klajā Laura Gundara grāmatas "Dramatika jeb Racionālā poētika" otrā redakcija. Grāmatas izdevējs – biedrība "Darbnīcas".

Pirms sešiem gadiem iznāca Laura Gundara grāmata „DRAMATIKA jeb Racionālā poētika”.

"Tolaik tas bija zināms lēciens nezināmajā, bet izrādījās, ka teksts ne tikai nepieciešams tā tiešajam adresātam – dramaturģijas fenomena interesentiem, bet arī pašas dzīves ziņkārīgajiem: atsauksmes saņemtas gan no vieniem, gan otriem," norāda grāmatas autors.

„„Dramatika” ātri uzjundīja manī vienmēr dzīvojošo aizrautību! Nenojautu, ka, paņemta rokās, grāmata neļaus sevi nolikt malā gandrīz visu nakti. Tā ir pilna ar slepenām piedevām, kas raisa intelektuālu piedzīvojumu un emocionālu atklājumu mutuļus. Tie ilgi nenorimst, jo nu liek īstās un izdomātās drāmas ieraudzīt, izdzīvot, saprast – jau citā līmenī!” rakstīja Rīgas Stradiņa universitātes  asociētā profesore Anda Rožukalne.

Savukārt dramaturģe Rasa Bugavičute atzina, ka "„Dramatika” ir izcils veids, kā mācīties dramaturģiju un dzīvi, nepadoties arī tad, kad šķiet – nekas nesanāk. Tāds labais atgādinātājs. Turklāt tā tieši un bez liekām „cakām” palīdz saprast to, ko patērējam kā teātra un kino skatītāji. Būsim gudri!".

Grāmata tika nominēta laikraksta „Diena” gada balvai kultūrā, kā arī „Zelta ābeles” balvai par tās īpašo biroja H2E veidoto dizainu, tā teicamo saplūsmi ar saturu.

Minēto iemeslu dēļ visai specifiskā grāmata kļuva populāra, tās metiens izpirkts, tādēļ ir tapusi uzlabota, papildināta "Dramatikas" otrā redakcija, kurai birojs H2E veidojis arī jaunu dizainu.

Jaunās grāmatas atvēršana notiks 12. septembrī plkst. 19 "Dirty Deal Teatro". Līdzīgi kā pirms sešiem gadiem, prezentācijā pulcēsies ne tikai savulaik un pašreiz gan Latvijas Kultūras akadēmijā, gan citur dramaturģiju studējušie, bet aicināts ikviens interesents. Pasākumā atkal spēlēs un dziedās dramaturgi - apvienības "Suņa stunda" puiši, Ģirts Koknēvičs u.c..

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti