Iznāk ceļotājas Zanes Eniņas grāmata «Santjago ceļš: plāksteris pēdām un sirdij»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada decembrī klajā nākusi ceļotājas un rakstnieces Zanes Eniņas trešā grāmata "Santjago ceļš: plāksteris pēdām un sirdij", kurā autore apraksta pieredzēto, kājām mērojot piecus Santjago jeb Svētā Jēkaba ceļa maršrutus – gan Rietumeiropā, gan nesen izveidoto posmu Latvijā, informēja izdevniecības "Zvaigzne ABC" pārstāvji.

Zane Eniņa ir apceļojusi vairāk nekā 80 valstis, taču Santjago ceļu viņa uzskata par vienu no īpašākajiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Pirms gandrīz desmit gadiem veicot savu pirmo Santjago ceļa maršrutu (Franču ceļu Spānijā), Zanei Eniņai radās iecere, ka pieredzēto varētu aprakstīt ne tikai blogā, bet kādreiz arī grāmatā. Tas bija ļoti spilgts un neaizmirstams piedzīvojums, kas viņai gan atklāja jaunu ceļošanas veidu – iešanu kājām, gan lika sevi iepazīt dažādos fiziskos un emocionālos līmeņos. Ceļā gūtās emocijas un gandarījums par paveikto bija tik liels, ka vēlāk tika pievārēti vēl trīs Santjago ceļa maršruti Rietumeiropā – gabaliņš Le Puy jeb Via Podiensis (Francijā), Portugāļu ceļš (Portugālē un Spānijā) un Ziemeļu jeb Okeāna ceļš (Spānijā), skaidroja izdevēji. Latvijas Santjago ceļa posmu autore veica 2022. gada vasarā, apzinoties, ka tas būs pirmais Latvijas Santjago ceļam veltītais apraksts, kas nonāks grāmatā. 

Latvijas Santjago ceļa izveides iniciatore Sandra Rone par šo grāmatu teica: "Grāmata sniedz atbildes ikvienam, kas vēl domā par došanos Santjago ceļā. Tā ir labs iedvesmas avots, lai beigtu domāt par iešanu, bet patiesi to izdarītu."

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti