Iznācis Svena Kuzmina romāns «Dizažio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sācis Svena Kuzmina romāns “Dizažio”, informēja izdevniecības “Dienas Grāmata” pārstāvji.

Romāns “Dizažio” ir veltīts mākslas cilvēkiem, to iekšējām pasaulēm un ikdienas dzīvēm. Darbība risinās Hohmā – fiktīvā Latvijas kūrortpilsētā. Tas ir personisks stāsts par vietas vēsturi, mītiem, idejām un tradīcijām, kā arī par vidi, kurā, ja pacenšas, var atrast jebko, izņemot garlaicīgu biogrāfiju.

“Latvju literatūrā ir daudz varoņu, kuri nebaidās vētru. Svens Kuzmins ceļ mums priekšā personāžu, kuram, citēju, “nav bail ne no vētrām, ne no maukām”. Dizažio manī vieš pārliecību, ka mākslas mazās uzvaras iespējamas ne tikai Hohmā,” par jauno romānu raksta literārā redaktore Gundega Blumberga.

Savukārt mākslas zinātniece Santa Hirša atzīmē: “Svenam ir izdevies precīzi atklāt radošās dvēseles anatomiju, tās trauslumu un traģismu. Asprātīga ironija par jaunrades un birokrātijas nebeidzamajām sadursmēm slēpj aizkustinošu stāstu par mākslas ugunīm, kuru spēks spēj gan uzvarēt eksistences bezjēdzību, gan pilnībā izdedzināt pašu radītāju.”

Līdz šim apgādā “Dienas Grāmata” iznākušas divas Kuzmina grāmatas: stāstu krājums “Pilsētas šamaņi” (2016) un romāns “Hohma” (2019).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti