Iznācis somu rakstnieka Riku Korhonena «Ārstu romāns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā “Mansards” iznācis somu rakstnieka Riku Korhonena “Ārstu romāns”. No somu valodas to tulkojusi Maima Grīnberga.

Riku Korhonena daudzslāņainais “Ārstu romāns” ļauj ieskatīties nesaudzīgā un sarkastiskā spogulī, kura kārtiņas ir mūsdienu starptautiskā politika, ar liekulības, bezatbildības, cinisma, rasisma u. c. diagnozēm sirgstošā sabiedrība, noziedzīga anonimitāte, narkotikas, sekss, nespēja mīlēt utt., u.t.jpr.

Šis ir somu rakstnieka Korhonena (1972) otrais romāns. 2008.gadā darbs saņēma prestižo Kalevi Jenti balvu, bet 2010. gadā – Eiropas Savienības Literatūras balvu.

Ir tveicīga 2003. gada vasaras nogale. Rietumi ir atbrīvojuši Irāku un apsolījuši vest tās tautu pa demokrātijas un tirgus ekonomikas veselīgo ceļu.

Tālu no šīm cīņām Ziemeļeiropas piekrastes pilsētiņā trīsdesmitgadīgs mākslas zinātnieks Niklass apreibinās ar alkoholu, narkotikām un seksu, domā par politiku un dzīvi, raksta avīžsleju par ASV kā pasaules galveno ārstu un garstāstu par irākiešu kara bāreņa Alī ārstiem no Londonas rehabilitācijas centra, neveiksmīgi cenšas saglābt savas attiecības ar ilggadīgo draudzeni Innu, kura netiek galā ar tēva nāvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti