Kultūras ziņas

Šovakar LTV1 – "Supernovas" ievadraidījums

Kultūras ziņas

Skats uz vīriešu pasauli izrādē "ART"

Iznācis "Satori" otrais grāmatžurnāls "Receptes"

Iznācis «Satori» otrais grāmatžurnāls «Receptes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrajam interneta žurnāla “Satori” grāmatžurnālam dots nosaukums “Receptes”. Tas apvieno “Satori” autoru radošajā nometnē tapušos darbus, kuri ir kā rezultāts meistardarbnīcām un sniedz ieskatu šobrīd aktuālajā literātu vides radošajā procesā.

Pērnvasar ar jaunajiem (vai arī – tikko literatūras vidē ienākušajiem) dzejniekiem un rakstniekiem mākslinieku rezidenču centrā “Serde” Aizputē strādāja Kārlis Vērdiņš un Inga Žolude. Nu paveiktais izlasāms arī katram literatūras norišu sekotājam.

Grāmatžurnālā iekļauti vienkopus iekļauti lasošajai sabiedrībai jau pazīstami autori un arī tie vārda meistari, kuri tikko sākuši pilnvērtīgi ieņemt savu vietu Latvijas literatūrā. Tajā publicējušies Kārlis Vērdiņš, Inga Žolude, Ilmārs Šlāpins, Henriks Eliass Zēgners, Dace Vīgante, Edvards Kuks, Raimonds Ķirķis, Haralds Matulis, Elvīra Bloma, Aivars Madris, Elizabete Lukšo-Ražinska, Lauris Veips, Kirils Ēcis, Alise Redviņa, Artis Dobrovoļskis, Ramona Indriksone.

Grāmatžurnālā iekļauta arī dzejnieka Aivara Madra recepte – kā uzrakstīt mīlas dzejoli latviešu gaumē. To viņš izdarījis, izmantojot citu dzejnieku darbus, sākot no 19.gadsimta beigām līdz pagājušā gadsimta 80. gadu vidum.

''Es ņēmu vairāku pantu dzejoļus un tad pirmās rindiņas liku kopā, es biju pārsteigts, kā reizēm tā saskaņa veidojās,'' saka Aivars.

Grāmatžurnāla sastādītājs un redaktors ir Ilmārs Šlāpins.

"Satori" grāmatžurnāls nopērkams "Jāņa Rozes grāmatnīcā", grāmatu namā "Valters un Rapa", kā arī konceptveikalos "Nice Place Telpa", "Riija" un "Mr. Page".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti