Iznācis norvēģu rakstnieka Jū Nesbē detektīvromāns «Sikspārnis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" latviešu valodā iznācis pasaulslavenā norvēģu rakstnieka Jū Nesbē romāns “Sikspārnis” – pirmā grāmata sērijā par detektīvu Hariju Holu. Vienlaikus kļuvis zināms, ka pasaulē kopumā pārdoti jau vairāk nekā 25 miljoni Jū Nesbē grāmatu, lsm.lv pavēstīja izdevēju pārstāve Kristīne Ilziņa.

“Sikspārnis” ir autora pirmais romāns, un tieši šajā grāmatā aizsākas varenais stāsts par Hariju Holu, lielo, spītīgo, ģeniālo un neciešamo Oslo Kriminālpolicijas vislabāko izmeklētāju. “Sikspārnis” ir atslēga uz visiem tālākajiem Harija Hola piedzīvojumiem, un bez šī romāna pilnībā izprast Harija dzinuli – ikviena sērijslepkavas notveršanu uzskatīt par personisku izaicinājumu – būs ļoti grūti vai pat neiespējami. Tieši šajā romānā autors atklāj arī to, kā aizsākās Harija neparastā spēja “ienirt” slepkavas prātā.

Jaunais, daudzsološais detektīvs Harijs Hols ierodas Sidnejā, lai palīdzētu austrāliešu kolēģiem atrisināt norvēģu meitenes Ingeras slepkavību. Lieki sacīt, ka izmeklēšanas grupa nav sajūsmā par ārzemnieka ierašanos. Harijam iedod pārinieku, aborigēnu policistu Endrū, un liek skaidri saprast, ka viņš var mierīgi izklaidēties, izmeklēšanu veiks vietējie. Endrū ir laipns un gudrs, viņš vadā Hariju pa valsti, iepazīstina ar aborigēnu tradīcijām un mītiem, un vienlaikus abi veic neatkarīgu slepkavības izmeklēšanu paši uz savu roku. Sastapis Ingeras draudzeni Birgitu, Harijs iemīlas rudmatainajā zviedrietē. Ja vien Harijs jau jaunībā nebūtu tāds ar intuīciju apveltīts urķis, Austrālijas brauciens varētu izvērsties brīnišķīgā atvaļinājumā, taču notikumu analīze un dažas sīkas, bet manāmas sakritības liek Holam saprast, ka viņi ar Endrū ir uz pēdām slepkavam – turklāt Ingera nav vienīgā meitene, kas kļuvusi par viņa upuri.

Slepkavas meklējumi Hariju un Endrū aizved uz dažādām drūmām vietām, viņi sastopas ar neparastiem cilvēkiem, kuri raisa nelāgas aizdomas, un galvenais Harija uzdevums ir atminēt, kādas patiesības slēpj seni aborigēnu mīti un kurš no visiem sastaptajiem runā taisnību, bet kurš apzināti kavē izmeklēšanu. Sākas skriešanās ar laiku – gan Harijs, gan Endrū skaidri zina, ka slepkava apstāsies vien tad, kad kāds viņu apturēs, jo slepkavošana kļuvusi par viņa apsēstību...

No norvēģu valodas romānu tulkojis Ilmars Briška.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti