Iznācis Māras Zālītes autobiogrāfiskā romāna «Pieci pirksti» turpinājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izdevniecībā "Dienas Grāmata" laists klajā Māras Zālītes autobiogrāfiskā romāna "Pieci pirksti" turpinājums - romāns "Paradīzes putni".

Māras Zālītes autobiogrāfiskais romāns “Pieci pirksti” (2013) ieguvis ne tikai plašu lasītāju, bet arī profesionāļu atzinību. Māra Zālīte saņēmusi gan Lielo lasītāju balvu, gan Latvijas literatūras gada balvu. Autore bija solījusi turpinājumu. Nu šis brīdis ir pienācis — lasītāji saņem romāna “Pieci pirksti” otro grāmatu “Paradīzes putni”.

Jaunā prozas darba grodā dramaturģija un precīzās poētiskās detaļas spilgti un nepielūdzami tēlo aprakstīto laikposmu, kas desmitgadīgajai Laurai ir vienīgā realitāte, kurā augt, pieaugt un meklēt patiesību.

“Cērt ledu — uzcērt sudrabu, cērt sudrabu — uzcērt zeltu. Māra Zālīte pēc "Pieciem pirkstiem" spoži turpina un atbur Kurzemi vaļā laikos, kad īstie vārdi bija jāpatur sevī. Vistu paradīze, pioniera dievagodavārds — tā tikai virskārta. Tur dziļumos, uz vientuļa perona kāda māte gaida savu meitu no Sibīrijas — lēni, viena un ilgi. Apburoši viegli pieskārieni pasaulei sapņa gaismā mijas ar atskārsmi par dubļos iemītiem likteņiem," norāda rakstniece Inga Ābele.

“Māra Zālīte par savu desmitgadīgo varoni saka: "Laurai patīk izjust taisnības uzvaru." Arī man patīk! Ļoti iedarbīgs ir romāna paņēmiens skatīt vienu no smagākajiem mūsu vēstures posmiem bērna acīm. Diez vai Jonesko, Bekets vai Orvels spējuši labāk atklāt absurdo dramaturģiju, kurā toreiz dzīvojām,” - tā kinorežisore Virdžīnija Lejiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti