Iznācis Knuta Skujenieka dzejoļu krājums «Divreiz dzimusī dzeja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Apgāds “Jumava” laidis klajā dzejnieka Knuta Skujenieka dzejas izlasi “Divreiz dzimusī dzeja”, kurā ietverti dzejoļi, kurus savā mūzikā izmantojuši latviešu komponisti. Krājumu sastādījis Māris Salējs.

Knuta Skujenieka darbi ir atdzejoti zviedru, ukraiņu, armēņu, lietuviešu, angļu, krievu un citās valodās. Autora dzejoļu krājumi ir izdoti Zviedrijā, Ukrainā un Armēnijā. Pats viņš ir atdzejojis no ukraiņu, spāņu, grieķu, lietuviešu, maķedoniešu, somu, zviedru un poļu valodas.

1962. gada aprīlī apcietināts un apsūdzēts par pretpadomju aģitāciju, propagandu un par neziņošanu par sarunu ar personu, kura stāstīja savas idejas par Latvijas atbrīvošanu. Notiesāts uz septiņiem gadiem stingra režīma kolonijā (Mordovijā 1962.-1969. gads).

1972. gadā Skujenieks uzņemts Latvijas PRS Rakstnieku savienībā. 1978. gadā publicēta pirmā Skujenieka dzejoļu grāmata. 1995. gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Skujenieks divreiz saņēmis Literatūras gada balvu — 2001. gadā par labāko atdzeju un 2010. gadā par mūža ieguldījumu literatūrā.

Apgāds “Jumava” arī iepriekš sadarbojies ar Knutu Skujenieku, kopā ar austriešu izdevniecību “Wieser” laižot klajā unikālu bilingvālu (latviešu un vācu valodās) Knuta Skujenieka dzejoļu izlasi, kurā apkopota dzeja no krājuma “Sēkla sniegā”, kā arī ārpuskrājuma dzejoļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti