Iznācis Hannas Lindbergas kriminālromāns «Stokholmas fails»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā jaunu grāmatu - zviedru rakstnieces Hannas Lindbergas kriminālromānu "Stokholmas fails".

Grāmatas darbība norisinās Zviedrijas galvaspilsētā, kur žurnāliste Solveiga Berga, kura zaudējusi darbu avīzē rupjas profesionālas kļūdas dēļ, pelna iztiku, strādājot par oficianti, un paralēli raksta blogu par Stokholmas smalkajām aprindām. Meklējot materiālus blogam, viņa ballītē nokļūst vadošā vīriešu žurnāla izdevēja Lenija Lī un viņa pavadoņu – modeļu kompānijā. Pēc ballītes viena no modelēm – kā baumo, Lenija mīļākā, – tiek atrasta parkā mirusi...

Hannas Lindbergas romāns diezgan ievērojami atšķiras no ierastā tā sauktā "zviedru detektīva" jau ar to vien, ka tajā nav policijas darbinieku, kuri veic izmeklēšanu. Pareizāk, viņi ir, taču fonā, kamēr notikumu centrā nonāk neveiksmīgā žurnāliste Solveiga, kuras vienīgā doma sākotnēji ir vairot sava bloga popularitāti.

Grāmatas autore Hanna Lindberga: “Strādājot avīzē, veicu pētījumu – tas bija brīdis, kad Zviedrijā glancētie žurnāli un dažādi televīzijas šovi piedzīvoja īstu uzplaukumu. Tā ir ļoti spoža pasaule, taču ap to bija arī ārkārtīgi daudz baumu – par luksusa eskorta servisiem, par citām šī biznesa ēnas pusēm. Daudzi tajā iesaistītie cilvēki nevēlējās, baidījās runāt kameru priekšā un diktofonā. Sapratu, ka šai jomai ir gan spožā puse, gan arī tumšā, kuru parasti neredz un arī nerāda. Rakstot romānu, lielā mērā strādāju arī kā žurnāliste – intervēju cilvēkus, kas iesaistīti modeļu biznesā, lai iegūtu fona informāciju. Tāpat arī apmeklēju visas vietas, kuras aprakstu, - arī pilī, kurā risinās romāna noslēguma ainas, izstaigāju visas telpas, ieelpoju turienes gaisu, lai saprastu, kāda tur ir noskaņa, kā viss izkārtots.”

Hanna Lindberga dzimusi 1981. gadā, strādājusi par ziņu reportieri laikrakstā "Aftonbladet" un žurnālā "Allt om Mat". Šī ir autores debijas grāmata, kas jau uzrunājusi lasītājus ne tikai Zviedrijā, bet arī Spānijā, Vācijā, Čehijā un Itālijā. Lindbergas debijas romāns iznāca 2015. gadā un zviedru lasītāji to uzņēma atzinīgi, romānam ātri ieņemot pirmo vietu pirktāko Zviedrijas trilleru sarakstos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti