Iznācis franču trilleris «Meklējot Spāri»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" iznācis franču rakstnieka Mišela Bisī trilleris "Meklējot Spāri". Romāns “Meklējot Spāri” izdots jau 29 valstīs un tulkots 27 valodās, pēc tā motīviem top arī filma.

“Meklējot Spāri” ir spriedzes romāns, kurā soli pa solim tiek izsekota kāda grandioza izmeklēšana. Tā ilgusi veselus 18 gadus, bet vēl joprojām neviena no iesaistītajām pusēm nezina rezultātus. Toreiz, pirms astoņpadsmit gadiem, kalnos nogāzās pasažieru lidmašīna un katastrofā izdzīvoja tikai viena pasažiere – zīdainītis. Šķita, ka bērna identitāti noskaidrot būs viegli. Taču jau pirmajās stundās atklātībā nonāk teju neticams fakts, ka avarējušajā lidmašīnā bija divas trīs mēnešus vecas meitenītes. Kura ir izdzīvojusi? Emīlija vai Liza Roza? Divas ģimenes – viena bagāta, otra nabadzīga – nostājas uz kara takas, lai atgūtu bērnu. Un neviena no abām nevar būt droša par to, kā bērns tas ir.

Astoņpadsmit gadus vēlāk kāds privātdetektīvs apgalvo, ka ir atšķetinājis šo noslēpumu, taču viņš tiek atrasts nogalināts. Lai gan izdzīvojušā bērna patiesās identitātes noskaidrošana ir svarīga tikai dažiem cilvēkiem, izskatās, ka ir arī kāds, kurš nevēlas, lai noslēpums tiktu atklāts. Un šis kāds ir gatavs uz visu...

Mišels Bisī (1965) ir franču rakstnieks, politologs un ģeogrāfijas profesors Ruānas Universitātē. Vairāku grāmatu autors, bet īstu pasaules slavu viņam sagādāja romāns “Meklējot Spāri”. Jau pirmajā iznākšanas gadā tas apbalvots ar vairākām literārām godalgām (Maison de la Presse award, Popular Novel Award for Best French-language Detective Novel), un šobrīd pasaulē pārdots vairāk nekā miljons eksemplāru. Drīzumā latviešu valodā gaidāmi arī citi Mišela Bisī darbi, sola izdevēji.

No franču valodas romānu tulkojusi Agnese Kasparova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti