Iznācis Elfgrēnas un Strandberga triloģijas noslēdzošais romāns «Atslēga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Apgādā Zvaigzne ABC" iznācis zviedru rakstnieku - Sāras Bergmarkas Elfgrēnas un Matsa Strandberga - fantāzijas romānu triloģijas noslēdzošā daļa "Atslēga".

Kad pirms dažiem gadiem pasauli pāršalca Stefanijas Meieres “Krēslas” sērijas un mazliet vēlāk – Sūzenas Kolinsas “Bada spēļu” triloģijas popularitāte, jauniešiem adresētā fantāzijas un fantastikas literatūra piedzīvoja īstu uzplaukumu arī valstīs, kurās žanrs bija populārs tikai vietējā mērogā.

Jauniešu fantāzijas vilnis sasniedza arī Zviedriju, kurā divi jauni rakstnieki – Sāra Bergmarka Elfgrēna un Matss Strandbergs – sāka rakstīt fantāzijas romānu par kādu šķietami parastu mazpilsētas vidusskolu un sešām tās skolniecēm. Romāns izvērsās triloģijā ar nosaukumu “Aplis" (“Cirkeln”) un iemantoja neredzēti lielu lasītāju atsaucību. Pie triloģijas tulkošanas nekavējoties ķērās Zviedrijai tuvākās kaimiņvalstis – Norvēģija, Dānija, arī Igaunija, drīz darbs tika tulkots angļu valodā un neilgi pēc tam – arī latviski.

2012. gadā Mudītes Treimanes tulkojumā nāca klajā triloģijas pirmā daļa “Aplis”, bet 2014. gadā – otrā daļa “Uguns”. Šīs grāmatas izdošanas laikā, kā iepriekš jau vēstīts, Latvijā viesojās abi autori. Savukārt tikko iznākusi triloģijas noslēdzošā daļa “Atslēga”.

Pēc triloģijas motīviem uzņemta arī mākslas filma “Cirkeln”, kura pirmizrādi piedzīvoja 2015. gada februārī. Filmas producents un mūzikas autors ir grupas "ABBA" bijušais solists Benijs Andersons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti