Kultūras ziņas

Skolotājs kā mākslinieks

Kultūras ziņas

"Voicingers On Tour" Latvijā

"Vadi" – jauna dzejnieka valoda

Iznācis Edvarda Kuka debijas dzejoļu krājums «Vadi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izdevniecībā “Neputns” klajā nācis Edvarda Kuka dzejas krājums “Vadi”. Lasītājiem jaunais autors jau vairākus gadus ir pazīstams ar publikācijām interneta medijos, dziesmu tekstiem un hiphopa mūzikas kritiku. “Vadi” ir viņa pirmais dzejoļu krājums, un tajā dzejnieks raksta par tuvību, draudzību un trauslumu.

“”Vadu” centrā ir cilvēcisku attiecību tīklojums, kas mājo atmiņās un mantiskās liecībās, ietverdams dažādas radniecības un tuvības formas. Īpašu lomu krājumā spēlē vērojumi, trausli ķermeniski tēli un pati valoda, kuras vadi nes aizgājušo un klātesošo balsis,” savu pirmo dzejas krājumu raksturoja autors.

Krājuma redaktors dzejnieks Arvis Viguls norādīja: “Edvarda Kuka debijas krājuma tapšanai esmu sekojis līdzi jau no pirmajām manuskripta versijām. Šajā procesā Kuks kā dzejnieks ir turpinājis meklēt un augt, un “Vados” debitē jau nedaudz cits, pavisam noteikti daudz nobriedušāks dzejnieks un cilvēks nekā pirmajās publikācijās. Tomēr nekur nav zudusi jauneklīgā mīlestība pret valodu, kas radījusi spilgtus izteiksmes līdzekļus un savdabīgus formas risinājumus, kādi, šķiet, nevarētu ienākt prātā nevienam citam kā vienīgi Edvardam.”

Dzeja Edvarda Kuka dzīvē ir ieņēmusi īpašu vietu, to viņš ir sācis rakstīt jau skolas gados. Autors ir studējis antropoloģiju un ivritu un šobrīd Nīderlandē turpina maģistra studijas kā zinātnes un tehnoloģiju analītiķis. Un, kā pats atzīst, šo profesiju un dzejradīšanu vieno galvenā jaunā autora aizraušanās – valoda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti