Izdots Vijas Laganovskas debijas stāstu krājums «Pirms un pēc»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sācis stāstu krājums “Pirms un pēc”, kas ir ir Vijas Laganovskas debija prozā, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Krājumā lasāmi vienpadsmit stāsti ar plašu laika un telpas ģeogrāfiju; reālistiski, dažbrīd – viegli skicēti, dažbrīd – raupji triepti, dažbrīd – smalki niansēti tēlu portreti, sadzīviskas, pazīstamas un arī ne tik ikdienišķas situācijas.

Izdevniecībā norādīja: “Šie stāsti pa līkloču taciņām ved uz pirmskara un kara gadiem un tad atsauc mūsdienās, ved uz vecu Latvijas lauku māju spelgonī, uz kādu visu aizmirstu internātskolu, uz Lādogas ezeru, uz divistabu dzīvokli Valmieras nomalē un biktskrēslu. Un vienmēr un visur jādomā par to, kas tiešām ir vērtīgs un cīņas vērts. Par to, kas tu esi, cilvēk.”

Vija Laganovska
Vija Laganovska

Par autori:

Latviešu autore Vija Laganovska dzimusi Rugāju novadā, bijušajā Balvu rajonā 1975. gadā. Studējusi pedagoģiju un sociālās zinātnes, teātra režiju un psiholoģiju. Mācījusies Latvijas Rakstnieku savienības Literārās akadēmijas dzejas un prozas meistardarbnīcās. Autore dzejas krājumam "2 soļi pirms Pleskavas divīzijas", viena no krievu dzejas antoloģijas "Dziedāšanas sezona" atdzejotājām.

Grāmatas vāka dizainu veidojusi Krista Jūlija Kreišmane.  

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti