Izdots rakstnieka Leona Brieža neilgi pirms nāves pabeigtais romāns «Skuķe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sācis rakstnieka, dzejnieka Leona Brieža otrais un pēdējais romāns "Skuķe", informēja izdevniecības "Dienas Grāmata" pārstāvji.

Īsu brīdi pirms aiziešanas mūžībā 2020. gada februārī rakstnieks pielika punktu otrajam romānam "Skuķe".

Leona Brieža dēls, rakstnieks Adrians Briedis-Makovejs par romānu "Skuķe" sacīja: "Visu mūžu tēvs ar aizgrābtību un pat tādu kā veselīgu fanātismu nodevās savai sirdslietai — literatūrai. Tomēr viņš tajā nebija sevi atradis līdz galam un nebija pieķēries vienam žanram, un tieši tas, kā izrādās, sniedza vislielāko prieku pēdējos dzīves gados. Kādā sarunā jokojot norādīju, lai liek tos dzejoļus un tulkošanu pie malas un mēģina uzrakstīt kādu garāku sacerējumu. Nepagāja ne gads, kad tēvs mani uzaicināja uz sava pirmā romāna prezentāciju, un īsi pirms aiziešanas mūžībā viņš man smaidot atzina, ka tagad patiešām ir sevi atradis literatūrā.

Tēva otrais romāns "Skuķe" ļauj vēl tiešāk un nepastarpinātāk iepazīt viņa sarežģīto, bet unikāli ģeniālo pasaules redzējumu, kas vienlaikus cieši apvienojas gan ar realitāti, gan ar izdomu.

Un man ir liels gandarījums būt daļai no viņa pasaules."

Grāmatas māksliniece ir Katrīna Vasiļevska.

Rakstnieks, literatūrzinātnieks un kritiķis, tulkotājs un atdzejotājs Leons Briedis (1949—2020) ir vairāk nekā pussimt grāmatu autors. To skaitā ir desmiti dzejas krājumu, grāmatas bērniem, lugas, mūzikli, kinoscenāriji. Viņa pirmais romāns "Vilcene un atraitnis" izdots 2019. gadā. Leons Briedis saņēmis dažādas balvas un prēmijas gan Latvijā, gan ārzemēs, arī Latvijas Literatūras gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas rakstniecībā (2015).

Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti