Izdots Osvalda Zebra romāns «Gaiļu kalna ēnā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts" izdevniecība "Dienas grāmata" laidusi klajā pirmo romānu - Osvalda Zebra "Gaiļu kalna ēnā".

Tas ir sērijas pirmais darbs - sakņots pirmajos lielajos satricinājumos Latvijas 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta sākuma vēsturē. Tā laika notikumi bija izšķirīgs brīdis latviešu nācijas tapšanā, tie lika pamatus Latvijas valstij. Romāna priekšplānā izvirzīts smags un pavisam neromantisks jautājums - kāds ir indivīda ceļš no pretošanās idejas līdz revolūcijas upuriem, no ideālistiska skata uz rītdienu un it kā sabiedrības interešu vārdā uzsāktas cīņas līdz noziegumam un dziļam izmisumam.

2011.gadā, rakstnieces Gundegas Repšes iedvesmotas, 12 latviešu rakstnieces kopīgi radīja stāstu krājumu "Mēs. XX gadsimts" - literāru versiju par 20.gadsimta Latviju. Šis stāstu krājums deva impulsu jau daudz plašākam projektam - Latvijas 20.gadsimta vēstures romānu sērijai "Mēs. Latvija, XX gadsimts".

Gundegas Repšes uzrunāti, kopīgā romānu sērijas radīšanā piedalīties piekrita 13 latviešu rakstnieki, uzņemoties katrs savu nosacītu Latvijas 20.gadsimta vēstures periodu. Romānu sērijas kopējā vadlīnija ir rūpīga laikmeta dokumentu, liecību un citu pieejamu avotu un materiālu izpēte, kas kalpo par pamatu katra individuālajam literārajam redzējumam, necenšoties to iegrožot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti