Kultūras ziņas

Fotogrāfijas Āgenskalnā. Litogrāfijas Vecrīgā

Kultūras ziņas

Realitātes arheoloģija poļu klasiķu fotogrāfijās

"Kaķu vārdotāja" – grāmata priekam

Izdots Maijas Pohodņevas un Modra Pelša romāns «Kaķu vārdotāja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nācis latviešu rakstnieku tandēma – Maijas Pohodņevas un Modra Pelša – romāns “Kaķu vārdotāja”, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Romāns “Kaķu vārdotāja” vēsta par sievieti vecumā nedaudz pēc četrdesmit, kura, palaidusi dzīvē jau pieaugušos bērnus, saprot, ka īsti nemaz nezina, kas pati ir un ko vēlas no dzīves. “Dēli pierunā mammu adoptēt kaķēnu – un sākas stāsts, pilns humora, dzīvesprieka, negaidītu pavērsienu un, jā – arī dzīves gudrības. Piedzīvojumi ar makšķeri un metālmeklētāju, stāsts par to, kas kopīgs kaķim un aviācijai, ar ko nodarbojas kaķa sabiedrisko attiecību speciālists un kāds ir pareizais drosmīgas sievietes randiņu aprīkojums – tā ir tikai maza daļa no visiem grāmatā rodamajiem neparastajiem stāstiem,” solīts grāmatas pieteikumā.

Uz grāmatas vāka spožas acis zibina melns runcis – Runco, kurš patiesi pieder grāmatas autorei Maijai Pohodņevai. Izdevniecībā uzsver: “Kaut gan grāmatas personāži un notikumi ir radušies autoru iztēlē, viss, kas saistās gan ar “Kaķu vārdotājas” galveno pūkaini Runco, gan citiem grāmatā aprakstītajiem kaķiem, ir caurcaurēm dokumentāls.” Grāmatā līdztekus kaķa un viņa saimnieces gaitām iekļauta arī informācija par kaķa iegādi, turēšanu, kopšanu un arī visādiem niķiem un stiķiem.

Grāmatas ilustrācijām ir sava priekšvēsture. Kad šī gada pavasarī pasauli pāršalca pandēmijas krīze, autore Maija Pohodņeva sāka vietnē “Facebook” katru dienu publicēt pašas zīmētus kaķu (galvenokārt Runco) attēlus – kā mierinājumu un iepriecinājumu situācijas satrauktajiem draugiem. Pamazām šie zīmējumi kļuva par tradīciju, un “projekts Runco” saplūda ar “Kaķu vārdotāju”, bet zīmējumi kļuva par grāmatas ilustrācijām.

Satikt grāmatas autorus, iegūt savā īpašumā grāmatu ar autogrāfu un aprunāties par kaķiem un dzīvi būs iespējams otrdien, 25. augustā, no pulksten 12.00 līdz 14.00 apgāda “Zvaigzne ABC” grāmatnīcā Krišjāņa Valdemāra ielā 6. Turpat būs apskatāma arī grāmatas ilustrāciju izstāde.

Pieejama arī e-grāmata.

Par autoriem

Autori Maija Pohodņeva un Modris Pelsis tandēmā strādā jau divdesmit gadu. Spraigo trilleru sērijā par bijušā policijas kapteiņa Andra un profesionālas algotnes Annas piedzīvojumiem iznākuši jau četri darbi – “Nedzeniet pēdas snaiperim”, “Tumsas inversija”, “Naida simetrija” un “Prāgas pastkartes”. Pagājušajā gadā autori izdeva citā žanrā tapušu darbu – dokumentālu grāmatu “Aliansē pret vēzi”, kurā izstāstīts neparasts un personiski izdzīvots stāsts par cīņu ar audzēju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti