Izdots jaunās rakstnieces Agneses Zarānes stāstu krājums «Laba meitene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sācis jaunās latviešu rakstnieces Agneses Zarānes stāstu krājums “Laba meitene”, informē apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Grāmata “Laba meitene” pieteikta kā “stāstu krājums jauniešiem, bet ne tikai viņiem”. Stāstu centrā ir meitenes un jau pieaugušas sievietes, kuras katra slēpj kādu dvēselisku traumu, skabargu, neirozi, cīnās ar vēlmi vienlaikus būt sev pašai un atbilst tiem standartiem, ko uzspiež apkārtējie. Kā raksta pati autore: “Esi laba, esi skaista, esi pieklājīga, nerunā pretī! Esi veiksmīgs, esi gudrs, esi stiprs – čaļi neraud! Lai cik dīvaini tas būtu, mēs vēl joprojām mēdzam ierāmēt cilvēkus stereotipiskos sociālos konstruktos, atsakoties redzēt ainavu, kas paliek ārpus rāmja. Tomēr tieši šīs šķautnes, šie skati parasti ir visinteresantākie.”

“Krājuma “Laba meitene” stāsti vēsta par situācijām, kas iestājas konflikta punktos starp uzmācīgajiem skubinājumiem “būt labai meitenei” un paša cilvēka vēlmi būt sev – situācijām, kurās psihe reaģē, izstrādājot dīvainus kompensācijas mehānismus, bet pēc zināma laika apkārtējie cilvēki spēj tikai noplātīt rokas, jo noticis kas neprognozēts,” skaidrots darba pieteikumā. Izdevēji arī atzīmē, ka, krājumam topot jau Covid-19 pandēmijas laikā, tajā iekļauts arī viens pirmajiem latviešu literatūrā publicētajiem stāstiem tieši par šo tematiku.

Agnese Zarāne
Agnese Zarāne

Jaunā rakstniece Agnese Zarāne sevi pirmo reizi pieteica 2019. gadā ar romānu “Slīdošās kāpnes”, kurā apskatīja mūsdienu jauniešiem aktuālas tēmas – identitātes meklējumus, attiecības ar vecākiem un līdzaudžiem, vēlmi iekļauties un piederēt noteiktai sabiedrībai, vienlaikus saglabājot savu individualitāti. Tagad autore piesaka sevi īsprozas lauciņā. Stāstu krājums “Laba meitene” vienlaikus turpina un paplašina romānā “Slīdošās kāpnes” aizsākto tēmu apskatu.

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti