Izdoti Knuta Skujenieka un Andreja Eglīša portretējumi DVD formātā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Filmu studija "Deviņi" un apgāds "Zvaigzne ABC" ciklā "Rakstnieks tuvplānā" laiduši klajā dzejnieku Knuta Skujenieka un Andreja Eglīša portretējumus DVD formātā.

Diskos iekļauti autentiski materiāli ar dzejnieku stāstījumu par pašu dzīvi, atspoguļojot gan bērnības atmiņas, gan jaunībā piedzīvoto, gan izsūtījuma un trimdas traģismu un pieredzi.

Dokumentālos materiālus ciklā "Rakstnieks tuvplānā" veidojuši režisore un idejas autore Ināra Kolmane, rakstnieks un literatūrkritiķis Guntis Berelis, rakstniece Nora Ikstena, literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis, operators Uldis Jancis, skaņu un montāžas režisors Jānis Juhņēvičs, kā arī filmu studija "Deviņi".

Dokumentālajā ciklā "Rakstnieks tuvplānā" portretēti jau vairāk nekā 30 Latvijas rakstniecības spilgtākie pārstāvji. Viņu stāstījumos atklājas ne tikai paša rakstnieka personība, bet arī attiecīgā laikmeta iezīmes.

Līdz šim DVD formātā jau iznākuši dokumentāli materiāli par Imantu Ziedoni, Gunti Bereli, Regīnu Ezeru, Māru Zālīti, Zigmundu Skujiņu un Broņislavu Mārtuževu. Sagatavošanā arī citi Latvijas nozīmīgāko autoru portretējumi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti