Izdotas Noras Ikstenas «Ulubeles pasakas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevniecībā "Dienas grāmata" klajā nākusi Noras Ikstenas grāmata "Ulubeles pasakas" ar mākslinieka Aivara Vilipsōna ilustrācijām.

Literārā redaktore Gundega Blumberga saka: "Dieviņš ir parūpējies, lai visi neparastie ļaudis būtu atraduši savu mājvietu "Ulubelē". Te sastopams gan vecais upes vērotājs Meinards un Nāves salas Strēlnieks, gan gudrības maizes cepējs Brīnumbeķeris un Kugas mājas Artiste, gan Kaparāmura spoguļzivju kārotājs Skrīveris un Kābeļu kalna Romeo un Jūlija. Te godā tiek celts Skolmeistars un Burtlicis, atkūst Ledenes atsaldētās smadzenes, bet kaunu piedzīvo nez no kurienes ieklīdušais drāķis. Un "Ulubelē" aug raganbekas, kuras drīkst ēst tikai tie, kuri tic, ka tās ir ēdamas. Jo tās ir gan ēdamas, gan indīgas. Viss atkarīgs no ticības."

Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele" ir dibināta 2005.gada 21.novembrī, apvienojoties domubiedriem, kam nav vienaldzīgs dzīvnieku liktenis. Patversme "Ulubele" atrodas Stopiņu novada Līčos.

""Ulubele" ir brīnumaina vieta, kurai Nora Ikstena savās pasakās piešķīrusi dzimtās Ikšķiles vaibstus, bet tikpat labi "Ulubele" var atrasties jebkur, kur vien cilvēks raugās uz pasauli vērīgām acīm un mīlošu sirdi un saglabājis bērnišķi ticošu dvēseli," teic Gundega Blumberga.

Grāmatas noformējumā izmantotas Aivara Vilipsōna ilustrācijas. Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevksa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti