Izdota žurnālista Andžila Remesa grāmata «Sporta smaidi un grimases»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Klajā nākusi laikraksta “Kurzemes Vārds” Goda redaktora, žurnālista kā arī publicista Andžila Remesa vēstures grāmata “Sporta smaidi un grimases”, informēja izdevniecības "Latvijas Mediji" pārstāvji.

“Vai sporta galvenā sastāvdaļa nav emocijas? Nervu kutināšana sacensību laikā, gaviles par uzvaru vai negulēta nakts pēc sāpīga zaudējuma. Savukārt emociju saldais ēdiens ir kuriozi, par kuriem sporta aprindās vēl ilgi valodo un pasmaida, bet kuri daža laba notikuma dalībniekam sejā ievelk grimases,” teikts grāmatas pieteikumā. “Un vienalga, vai tas noticis olimpiskajās spēlēs vai pagasta sporta svētkos. Kad leģendārais Jānis Daliņš pārtop par Staļinu... Kad olimpiskais vicečempions skatītāju acu priekšā aizmieg... Kad vārtsargs savā postenī stājas ar patvāri rokās… Kad futbolisti viesnīcā tup uz ceļiem pie gultas ar sveci rokā... Ar smaidu un iecietību žurnālists, redaktors un rakstnieks Andžils Remess (1938) uzlūko spilgtākās personības Latvijas sportā."

Grāmatā “Sporta smaidi un grimases” autors ir pirmo reizi atminējies un analizējis spilgtākos, mazāk zināmos sporta un kultūras notikumus un atgadījumus Liepājas un Latvijas vēstures lapaspusēs. “Tie ir amizanti cilvēkstāsti, kuros galvenais varonis ir veiksme, savukārt darbības vieta – Liepājas vēsturiskās ēkas, iestādes un pasākumi,” atzīmēja izdevēji.

Izdevumu ilustrēs vairāk nekā 100 attēli no Latvijas Sporta muzeja, kā arī no Andžila Remesa privātā arhīva un privātajiem Liepājas kolekcionāriem.

“Teātra anekdotes, mednieku stāsti, omulības par rakstniekiem – tie visi jau grāmatās lasāmi. Šādi izdevumi ļauj uz nozaru ļaudīm paskatīties no humora puses. Tagad kārta sportam un sportistiem,” uzsvēra starptautiskas kategorijas tiesnesis rokasbumbā, Omulību klubiņa vadonis Jānis Ķuzulis.

Andžils Remess (1938) ir Goda liepājnieks un viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas žurnālistiem un redaktoriem – Liepājas vēstures liecinieks un iemūžinātājs. Darbojies laikrakstos “Sports”, “Padomju Jaunatne”, “Cīņa”, “Literatūra un Māksla”, žurnālos “Zvaigzne”, “Liesma” u. c., sarakstījis vairāk nekā 14 grāmatas, kuras lielākoties veltītas Liepājas kultūras mantojumam – sportam, žurnālistikai, leģendām, mūzikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti