Kultūras ziņas

Jauniešu koris "Balsis" prestižajā Sidnejas festivālā

Kultūras ziņas

Arvo Perts un baznīcas dziedājumi gaismas uzvaras stāstā

Žebers. Andris Breže. "(Dz)ejas un (P)asakas"

Izdota Žebera grāmata par vienmēr klātesošo bērnu «Ejas un asakas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Apgādā "Liels un mazs" iznākusi Žebera grāmata "Ejas un asakas". Žebers ir mākslinieka Andra Brežes literārais pseidonīms, kas veidots kā viņa uzvārda anagramma. Šo grāmatu dzejnieks Žebers uzticējis ilustrēt māksliniekam Andrim Brežem jeb – sev.

Par izdevumu autors teic: "Vienkārši pa galvu maisījās iecere, ka vajadzētu to visu salikt kopā, bija skaidrs, ka tas būs rasols, jo viņam nav viens vēstījums, tie ir ļoti fragmentēti gabaliņi, bezjēdzīgi. [..] Tā nav grāmatiņa bērniem, tā vienkārši ir grāmatiņa par bērniem. [..] Bērns cilvēkā vienmēr ir klātesošs, un, lūk, tā grāmata ir par šo klātesošo bērnu, par viņa klātbūtni tevī visu laiku."

Grāmata "Ejas un asakas"
Grāmata "Ejas un asakas"

Izdevniecības "Liels un mazs" galvenā redaktore Inese Zandere atzīst: "Tas bērns, ko Andris pieminēja, viņš ir arī bērnā, respektīvi, tas, kurš saglabājas pieaugušā cilvēkā, viņš jau bērnā arī ir, līdz ar to grāmatu var lasīt un uztvert gan pieaugušie, gan bērni. [..] Tam visam jau sen izdomāts brīnišķīgs apzīmējums angliski "crossover literatūra", kas šīs vecuma robežas neuzstāda kā kaut kādu svarīgu kritēriju."

"Man tāpat ka Andrim daudzas lietas šeit liekas vienlaikus smieklīgas un skumjas. Es domāju, ka tā ir grāmata, kurā var skumji smieties, un tas man ļoti patīk. Un līdz ar to tā ir viena no manām mīļākajām pēdējā laikā iznākušajām grāmatām un izkonkurē daudzas citas," teic Zandere. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti