Kultūras ziņas

Liepājā gatavojas ikonu izstādes atklāšanai

Kultūras ziņas

Izdod Gunāra Astras pēdējo vārdu piecās valodās

Iznāk Kristas Annas Belševicas otrā grāmata

Izdota rakstnieces Kristas Annas Belševicas grāmata «Pelēks suns sapņo par zelta zivtiņām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Iznākusi rakstnieces, dzejnieces Kristas Annas Belševicas otrā grāmata “Pelēks suns sapņo par zelta zivtiņām” ar mākslinieces Alises Krajevičas ilustrācijām – stāsti par atmiņām, informēja izdevniecības “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

“Pelēkais suns, kas sapņo par zelta zivtiņām, var būt ikdiena, ierastais, tas, kam sen vairs nav vārda, kā vārdu varbūt nemaz negribas atcerēties, savukārt zelta zivtiņas – dažādas poētiskas noskaņas, mājieni par slēptām nozīmēm, brīnišķi un negaidīti spožu, jēgpilnu mirkļu uzplaiksnījumi,” skaidrots grāmatas aprakstā.

Rakstniece Dace Vīgante par Kristas Annas Belševicas stāstiem saka: “Autores valoda ir intelektuāli poētiska, nesamākslota un precīza, tā rada vēlmi iesaukties: “Tas ir tieši tā, kā reizēm jūtos, bet nemāku noformulēt!””

Krājuma septiņi stāsti atspoguļo dažādus cilvēkus un situācijas: jaunu sievieti grūtnieci un viņas mammu, kuras abas sien neredzami dzīves pavedieni, psihoterapeiti un viņas pacienti, vecu sievieti, kura ļoti grib izstāstīt stāstu, un, runājot par to, ko viņa savā stāstā nekad nepieminēs, atklāj patieso sevi.

Kā īpašu vērtību un izceļamu faktu grāmatas izdevēji min jaunās mākslinieces Alises Krajevičas radīto grāmatas noformējumu. Dizainā ietilpst arī katra stāsta titullapa – pilna atvēruma zīmējums.

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Pieejama arī e-grāmata.

Par autori

Krista Anna Belševica (1993) ir rakstniece, dzejniece un pētniece, Latvijas lasītājiem pazīstama no 2016. gada. 2017. gadā “Apgādā Zvaigzne ABC” iznāca autores pirmais dzejas krājums "Medījot dzīvi".

2021. gadā Belševicas uzsākusi doktorantūras studijas Vācijā un brīvajā laikā organizē literatūras performances, kurās kopā ar citiem autoriem eksperimentē ar rakstīto un runāto vārdu. Krista Anna Belševica publicējas dažādos literatūras izdevumos, un publikāciju saturu veido ne tikai dzeja, bet arī proza.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti