Izdota mūsdienu latviešu dzeja lietuviešu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Pavasaris būs kā vienmēr” – tā saucas mūsdienu latviešu dzejas antoloģija lietuviešu valodā, kam nesen bija prezentācija Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā.

Krājumu sastādījusi un atdzejojusi lietuviešu dzejniece, literatūras kritiķe un tulkotāja Ērika Druņģīte. Viņa šo darbu veltījusi saviem vecvecākiem kā pateicību par to, ka viņi tai palīdzējuši iemīlēt gan savu zemi, gan arī citas tautas un kultūras.

Druņģīte saka, ka izvēlējusies tādus latviešu dzejniekus, kurus pazīst, kuru dzeja un pasaules uztvere uzrunājusi. Latviešu dzejnieku vidū viņai tuvāki ir Leons Briedis, Uldis Bērziņš un Pēteris Brūveris.

Pēc neatkarības atjaunošanas šī ir pirmā tāda veida antoloģija Lietuvā. Latvijā lietuviešu mūsdienu dzejas antoloģija līdz šim nav izdota.

Antoloģijas nosaukuma izcelsme ir meklējama kādā no dzejnieka Pētera Brūvera darbiem. „Atdzims mūsu interese par dzeju, atdzims mūsu sakari – latviešu un lietuviešu –  par kuriem savā dzejā runāja [dzejnieks Pēteris] Brūvēris: laiki šobrīd ir slikti un valsts nav pati labākā, bet pavasaris būs,” saka Druņģīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti