Izdota «Mākslas detektīvu» trešā grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izdevniecība “Neputns” izdod trešo grāmatu detektīvstāstu sērijā bērniem “Mākslas detektīvi”.

Sērijas trešajā grāmatā “Svešinieka atnākšana” mazie detektīvi Poga un Teo turpina izmeklēt ievērojamāko Latvijas mākslinieku mākslas darbu noslēpumus. Šoreiz piedzīvojumu virpulī detektīvus ierauj mākslinieks Niklāvs Strunke ar gleznu "Cilvēks, kas ieiet istabā". Sērijas autore Luīze Pastore par pirmajām divām sērijas grāmatām saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā. Sērijas māksliniece –  Elīna Brasliņa.

Avīzes un laikraksti jau vairākas nedēļas ziņo, ka Rīgas iedzīvotājus biedējot kāds svešinieks pelēkā mētelī, kurš staigājot cauri māju sienām kā spoks. Detektīvs Teo ķeras pie lietas izmeklēšanas un aci pret aci sastopas ar Pelēko Vīru..

Sekojot putekļu smaržai un Pelēkā Vīra saucienam “Čau!”, Teo kopā ar savu pārinieci Pogu un viņas resno takšeli Komatu dodas Rīgas ielās, lai noskaidrotu, vai māksla tiešām spēj izkāpt no apputējušu gleznu rāmjiem un pastaigāties mūsdienu Rīgas ielās. Mākslas detektīvi atklās Pelēkā Vīra noslēpumu un izdibinās, kurš tad īsti Rīgā ieviesis itālisko sveicienu “Čau!”.

Detektīvstāstu sērija bērniem “Mākslas detektīvi” aicina nokļūt mākslas aizkulisēs, dodoties piedzīvojumu un noslēpumu pilnā pasaulē, kas atrodas “otrpus gleznām”. Mākslai pa pēdām dodas mazie detektīvi Teo un Poga, kas aizraujošā piedzīvojumu sērijā izmeklē ievērojamāko Latvijas mākslinieku mākslas darbu noslēpumus.

Sērijā, kā iepriekš vēstīts, jau iznākušas grāmatas “Pazudušais pērtiķis” un “Neredzamais cilvēks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti