Izdota Kārinas Pētersones un Ilzes Būmanes grāmata «Valstsvīrs Anatolijs Gorbunovs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nākusi Kārinas Pētersones un Ilzes Būmanes grāmata “Valstsvīrs Anatolijs Gorbunovs”, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Par laiku, kad tika atjaunota neatkarīga Latvijas republika, sarakstīts daudz, tomēr grāmatas izdevēju ieskatā “Anatolija Gorbunova loma šajā periodā līdz galam nav novērtēta.”

Grāmatai, kura aptver teju piecdesmit gadu gājumu Gorbunova dzīvē, ir divas autores. Žurnāliste Ilze Būmane vairāk rakstījusi par padomju periodu, kad komjaunietis Anatolijs Gorbunovs veidojās kā personība; Kārina Pētersone – par Atmodas laiku.

Pētersone daudzus gadus strādājusi ar Anatoliju Gorbunovu plecu pie pleca – bijusi klāt reizēs, kad risinājās sarunas ar Kremli, pirmā tikšanās ar trimdas latviešiem Kastaņolā, kad ieradās pirmie diplomāti, pirmie vēstnieki, pirmās ārvalstu vadītāju vizītes Latvijā.

Tomēr, kā uzsvēra izdevniecībā, autores atturējušās no vērtēšanas un devušas vārdu pašam Gorbunovam un viņa laikabiedriem, citējot intervijas, runu fragmentus, preses relīzes, izmantojot dokumentus un plenārsēžu dokumentus.

Lasītājam grāmatā būs iespēja atrast atbildes uz jautājumiem: kas bija jāpārdzīvo kuģa kapteinim Gorbunovam, kāpēc viņš nepagāja malā, kad varēja to izdarīt? Kā būtu attīstījušies notikumi, ja viņa vietā būtu ekstremālāks un ambiciozāks kapteinis? Grāmata atspēko dažus populārus mītus, kas radīti ap Atmodas laiku Latvijā. Un tajā lasītājs atradīs arī daudz vēl nedzirdētu notikumu no Latvijas atgūtās neatkarības pirmsākumiem.

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti