Izdota grāmata «Rīgas Skolēnu pils gadu ritos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

29. februārī bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” Svētku zālē notiks grāmatas “Rīgas Skolēnu pils gadu ritos” atvēršanas svētki, medijus informē Rīgas Skolēnu pils pārstāvji.

Grāmata veidota, lai, akcentējot vēstures faktus 80 gadu garumā, pierakstot četru paaudžu atmiņu stāstus, vēstītu par Rīgas Skolēnu pili. Izdevumā rastas atbildes jautājumam, kāpēc daudzu gadu garumā pedagogi, darbinieki, bērni, jaunieši un viņu vecāki ar mīlestību atceras šeit piedzīvoto un atgriežas ciemos.

Grāmata atspoguļo arī to, kā “pilī” izzinātais, apgūtais, iemācītais, izdzīvotais palīdzējis kādam izvēlēties profesiju, nostiprinājis raksturu, devis stimulu turpmākai dzīvei.

Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” pirmsākumi meklējami 1940. gada rudenī, un tā ir pirmā iestāde Latvijā, kura veidota ar mērķi pulcināt bērnus nodarbībām pēc mācību stundām skolā. Tagad tā ir viena no lielākajām interešu izglītības iestādēm Latvijā.

“Rīgas Skolēnu (agrāk Pionieru) pils mūžs ir tik neviennozīmīgs – tik bagāts cilvēkbērnu un pedagogu personībām, ka vienkārši par to ir jāstāsta. Grāmatā sniegtā informācija ir interesanta šodienas lasītājam un tā kalpos kā ieguldījums nākotnei”, saka grāmatas veidotāji.

Grāmatu “Rīgas Skolēnu pils gadu ritos” veidojusi Ināra Jankovska, apkopojot esošo un bijušo darbinieku, skolotāju un audzēkņu atmiņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti