Izdota Arņa Koroševska monogrāfija par rakstnieku Andreju Upīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Izdevniecības "Dienas Grāmata" sērijā "Es esmu…" iznākusi Arņa Koroševska monogrāfija "Lielais noliedzējs" par latviešu rakstnieku, tulkotāju un literatūrkritiķi Andreju Upīti (1877–1970), informēja izdevēji.

"Andrejs Upīts ir viens no ražīgākajiem un arīdzan nozīmīgākajiem latviešu rakstniekiem, turklāt kopā ar Rūdolfu Egli sarakstījis pasaules rakstniecības vēsturi un bijis arī ievērojams literatūrkritiķis un tulkotājs. Tomēr mūsdienās arvien tiek pieminēti tikai daži populārākie darbi. Andreja Upīša dzīves traģēdija bija viņa stūrgalvīgajā vēlmē būt par sociālu (un vēlāk – sociālistisku) rakstnieku, un varbūt tieši tāpēc pēdējām paaudzēm ir visai vāja nojausma par Upīša ieguldījumu latviešu literatūrā," skaidroja Arnis Koroševskis.

Arnis Koroševskis (1990) ir literatūrzinātnieks un kritiķis. Kopš 2012. gada regulāri publicē recenzijas un rakstus par jaunāko literatūru. Viņa pētniecisko interešu lokā ir arī Andreja Upīša literārā darbība, par ko viņš saņēmis gan Latvijas Zinātņu akadēmijas Zentas Mauriņas balvu literatūrzinātnē, gan Veronikas Strēlertes piemiņas balvu un vairākas Kārļa Dziļlejas fonda godalgas. Arnis Koroševskis ir Andreja Upīša memoriālā muzeja galvenais speciālists.

Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Grāmatas mākslinieks ir Jānis Esītis.

Par projektu "Es esmu..."

2018. gadā izdevniecība "Dienas Grāmata" sāka darbu pie jauna latviešu literatūras lielprojekta "Es esmu...". Jaunajā sērijā kopumā iecerēti 26 jauni darbi: 13 romāni un 13 monogrāfijas par latviešu literatūras klasiķiem Aspaziju, Annu Brigaderi, Anšlavu Eglīti, Jāni Ezeriņu, Gunaru Janovski, Ivandi Kaiju, Vili Lāci, Jāni Poruku, Kārli Skalbi, Ilzi Šķipsnu, Andreju Upīti, Eduardu Veidenbaumu, Jāni Ziemeļnieku.

Romānu un monogrāfiju autori ir rakstnieki Inga Ābele, Andris Akmentiņš, Guntis Berelis, Māris Bērziņš, Inga Gaile, Ilze Jansone, Arno Jundze, Laima Kota, Svens Kuzmins, Gundega Repše, Osvalds Zebris, Andris Zeibots, Inga Žolude un literatūrzinātnieki Maija Burima, Inguna Daukste-Silasproģe, Gundega Grīnuma, Māra Grudule, Ieva Kalniņa, Arnis Koroševskis, Sigita Kušnere, Anita Rožkalne, Olga Senkāne, Lita Silova, Ieva Struka, Viesturs Vecgrāvis, Jānis Zālītis. Projekta "Es esmu…" idejas autore un ierosinātāja ir rakstniece un mākslas vēsturniece Gundega Repše.

Arnis Koroševskis «Lielais noliedzējs»
Arnis Koroševskis «Lielais noliedzējs»

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti