Izdota Anjas Snellmanes grāmata «Balkonu dievi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Apgādā „Mansards” nācis klajā somu rakstnieces Anjas Snellmanes (Anja Snellman) romāns „Balkonu dievi”, ko latviešu valodā tulkojusi Zane Balode.

„Balkonu dievi” (2010) ir grāmata, kas, nemoralizējot un nenostājoties vienas sabiedrības grupas pusē, ieved lasītāju multikulturālisma problēmu un vērtību sadursmes epicentrā. Ziņās un sarunu tematos pavīdošās tēmas – nesalīdzināmi atšķirīgu kultūru pārstāvju, musulmaņu imigrantu iekļaušanos Rietumu vērtību ietekmētā sabiedrībā – rakstniece notvērusi stāstījumā un skaudri atklājusi divu pusauga meiteņu – somāļu meitenes Anīsas un somu meitenes Allas – dzīves skatījumu un identitātes meklējumu paralēlēs, pretrunīgos, aizraujošos un traģiskos jauno vērtību laikmeta sieviešu likteņos.

Anja Snellmane (1954) ir viena no Somijas pazīstamākajām mūsdienu rakstniecēm, viņas romāni jau trīsdesmit gadus ierindojas lasītāko grāmatu sarakstos Somijā un plaši tulkoti. Rakstniece ir pazīstama arī kā televīzijas un preses žurnāliste, ik nedēļas ēterā ir rakstnieces vadīts un viņas vārdā nosaukts diskusiju raidījums. Latviešu lasītāji jau pazīstami ar Snellmanes romānu „Māte un suns” (Atēna, 2005) Maimas Grīnbergas tulkojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti