Izdevniecība «Liels un mazs» nominēta Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izdevniecība "Liels un mazs" nominēta 57. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs", aģentūru LETA informēja izdevniecības direktore Alīse Nīgale.

Balva "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" tiks pasniegta astoto reizi un ik gadu tai tiek nominētas izdevniecības no sešām pasaules daļām - Eiropas, Āzijas, Okeānijas, Āfrikas, Latīņamerikas un Ziemeļamerikas. Finālam no katra reģiona tiek izvirzīti pieci izdevēji.

Ar "Liels un mazs" par labākā Eiropas bērnu grāmatu izdevēja titulu sacenšas izdevēji no Itālijas, Beļģijas, Portugāles un Krievijas. Par nominētajām izdevniecībām līdz 23.aprīlim balso Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus reģistrētie dalībnieki. Balsošanas rezultātus paziņos 4.maijā.

Šī ir trešā reize pēc kārtas, kad "Liels un mazs" tiek nominēts prestižajai balvai, kuru piešķir, izceļot izdevēju augsto profesionalitāti, ar kādu tie iepriekšējā gadā īstenojuši inovatīvus un intelektuāli augstvērtīgus bērnu grāmatu projektus, norādīja Nīgale.

"Tas, ka izdevniecības "Liels un mazs" vārds jau trešo reizi tiek daudzināts pasaulē starp pieciem gada labākajiem Eiropas bērnu grāmatu izdevējiem, palīdz mums apņēmīgi turēties laikos, kas nav labvēlīgi ne maziem uzņēmumiem, ne kultūrai. Toties grāmatu lasīšana bērniem ir vēl jo vajadzīgāka," pavēstīja izdevniecības galvenā redaktore, dzejniece Inese Zandere.

Starptautiskais Boloņas bērnu grāmatu tirgus ir pasaules nozīmīgākā bērnu grāmatniecības profesionāļu tikšanās, un šogad tas noritēs neierastā formātā - tiešsaistē.

Nīgale akcentēja, ka esošajā situācijā starptautiskie panākumi un nominācija balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs" izdevniecībai "Liels un mazs" ir ļoti būtiska.Šogad gan pirmo reizi desmit gadu laikā, kopš izdevniecība "Liels un mazs" piedalās Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū, nebūs iespēja klātienē satikt izdevējus no visas pasaules, lai prezentētu jaunākos oriģināldarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti