Labrīt

Dienas aktualitāte: Visā Latvijā norisināsies Baznīcu nakts

Labrīt

Īpaša grāmata īpašā plauktā: Arturs Maskats dāvina vēsturisku krājumu par Emīlu Dārziņu

Īpaša grāmata īpašā plauktā: Pirmklasnieki raksta vēlējumus bibliotēkai

Īpaša grāmata īpašā plauktā: Pirmklasnieki raksta vēlējumus bibliotēkai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) simtajai jubilejai 2019.gadā īpašajā Tautas grāmatu plauktā plānots ievietot apmēram 15 tūkstošus grāmatu, tādēļ LNB no jauna aicina – ieliec arī savu sējumu kopējā Tautas grāmatu plauktā! Šim aicinājumam pievienojas arī Latvijas Radio, publicējot desmit stāstus par grāmatām – jaunām un simtgadīgām, lasītām un mīļotām – kuras cilvēki šopavasar atdevuši Tautas grāmatu plauktam.

Mums katram ir kāda grāmata, ar ko saistās īpašas atmiņas un emocijas, kāds unikāls stāsts. Vairāk nekā pieci tūkstoši šādu stāstu jau rindojas Latvijas Nacionālās bibliotēkas īpašajā Tautas grāmatu plauktā, kas slejas piecu stāvu augstumā Gaismas pils ātrijā.

Līdz bibliotēkas simtgades Tautas grāmatu plauktu plānots gandrīz trīskāršot. Jaunajā rubrikā par klātnākošajām grāmatām pirmais stāsts -  par Rīgas 94.vidusskolas pirmklasnieku paštaisīto vēlējumu grāmatiņu bibliotēkai.

„Saistībā ar projektu nedēļu „Draugos ar grāmatu” mums bija iespēja aizbraukt uz Latvijas Nacionālo bibliotēku un apskatīties, kā tā izskatās, ko tur var redzēt un lasīt,'' grāmatiņas tapšanas idejas sakumu atceras skolotāja Baiba Degute.

''Tāpēc mēs klasē izveidojām šo mazliet netradicionālo grāmatiņu, kurā skolēni uzzīmēja bibliotēku un uzrakstīja savu vēlējumu tai. Viņi vēlēja, lai būtu daudz apmeklētāju un daudz grāmatu, ko arī mēs, pārējie, novēlam. Pārsteigums [par bibliotēku] bērniem bija liels. Daži jau bija bijuši un ļoti gribēja izcelties un visu sīki un smalki izstāstīt. Pārējiem bija liels pārsteigums un prieks, ka ēka ir tik liela, ka varējām uzbraukt līdz pat 12.stāvam un visu apskatīt no augšas. (..) Ir skolēni, kas - par pārsteigumu - mēnesī var izlasīt ļoti daudz grāmatu. Mēs pat gada garumā veidojām tādu tabuliņu, krājām uzlīmītes – cik grāmatu izlasīts, tik konfekšu nopelnīts. Daži ir ļoti aktīvi lasītāji. Mēs vienreiz mēnesī katrs pastāstām par savu mīļāko grāmatu. Jā, viņiem ir diezgan liela interese,” par saviem audzēkņiem priecājas skolotāja Baiba Degute.

Skolotāja Baiba Degute
00:00 / 02:16
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti