Labrīt

Šogad lēš mazākas graudu ražas nekā pērn

Labrīt

Spers soli kopbraukšanas pakalpojuma attīstībai Latvijā

Īpaša grāmata īpašā plauktā: Komponists Juris Karlsons un J. Vītoliņa "Mūzikas vēsture"

Īpaša grāmata īpašā plauktā: Komponists Juris Karlsons un Jēkaba Vītoliņa «Mūzikas vēsture»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) simtajai jubilejai 2019.gadā īpašajā Tautas grāmatu plauktā plānots ievietot apmēram 15 tūkstošus grāmatu, tādēļ LNB no jauna aicina – ieliec arī savu sējumu kopējā Tautas grāmatu plauktā! Šim aicinājumam pievienojas arī Latvijas Radio, publicējot desmit stāstus par grāmatām – jaunām un simtgadīgām, lasītām un mīļotām – kuras cilvēki šopavasar atdevuši Tautas grāmatu plauktam.

Šodienas stāsts pieder komponistam Jurim Karlsonam, kurš Nacionālajai bibliotēkai uzdāvinājis Jēkaba Vītoliņa „Mūzikas vēsturi”.

"Nospriedu tā: ja reiz bibliotēkai jādāvina kāda grāmata, tai jābūt retai un īpašai! Un Jēkaba Vītoliņa "Mūzikas vēsture" ir tieši tāda - ļoti vērtīga, klajā nākusi 1940. gadā. Tas ir milzīgi plašs pētījums, bibliogrāfisks retums. Rakstīta profesora Jāzepa Vītola virsraudzībā," atklāj komponists.

"Par tās eksistenci, protams, zināju ļoti sen, sapratu, ka to paņemt savās rokās un ielikt savā grāmatu plauktā būtu īpaši... Tur ir milzumdaudz informācijas, turklāt grāmatā ir tikai divas drukas kļūdas! Savulaik lūdzu savu mūzikas vēstures skolotāju Oļģertu Grāvīti - vai viņš caur savu plašo paziņu loku to nevarētu kaut kādā veidā sameklēt. Pagāja ilgs laiks, un vienā brīdī profesors deva ziņu, ka - ir! Biju ārkārtīgi priecīgs, tā vienmēr man bijusi goda vietā. Bagātīgā informācija papildināta ar fotogrāfijām, gleznām. Šis ir ļoti vērtīgs un ekskluzīvs izdevums. Grāmatas vērtība man šķita adekvāta, lai to uzdrīkstētos dāvināt Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti