Imanta Ziedoņa muzejs atklāj sezonu un aicina ciemos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 1.jūnijā, durvis viesiem atkal vērs Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos. Arī šajā vasarā, līdztekus muzeja ekspozīcijai, muzejs apmeklētājiem piedāvās dažādas radošas apmeklējuma programmas, regulārus pasākumus un notikumus visu vecumu cilvēkiem.

Būs iespējams piedalīties senioru un ģimeņu dienās, radošajās nometnēs, brīvdabas kino vakaros vai gluži vienkārši pavadīt laiku vietā, kas joprojām saglabājusies tāda, kā to vēlējies pats dzejnieks. 1. jūnijā muzeja apmeklējums ikvienam bez maksas, informēja muzeja vadītāja Dace Zariņa.

"Vieni skrien ar minūšu rādītāju, otri ar sekunžu rādītāju. Trešie iet lēni kā stundeņi. Bet visi iet ar vienu un to pašu laiku. Ar kuru rādītāju tu gribi iet - tas ir tikai stila jautājums. Ja tev ir sprintera daba, tad skrien ar sekunžu rādītāju. Ja tu esi maratonskrējējs, tad skrien ar minūšu rādītāju. Bet, ja tu esi ar stundu rādītāju - arī nekā nebūsi zaudējis," reiz teicis dzejnieks. Ziedoņa muzeja piedāvājums radīts tā, lai ikviens – gan sprinteris, gan maratonskrējējs, atrastu sev ko piemērotu. 

Jauniešiem īpaši pievilcīga šķitīs iespēja pavadīt nedēļas nogali jaunrades konkursa “Ideju pavasaris” vasaras rezidencē jau jūnija vidū, seniori un ģimenes būs laipni gaidīti īpaši sev veltītās dienās, muzeju darbinieki un pārstāvji baudīs kopābūšanu un smelsies jaunas attīstības idejas reģionālo muzeju simpozijā pašā jūlija plaukumā, savukārt entuziastiskākie skolotāji jau pavisam drīz varēs pieteikties divu dienu radošajai nometnei kopā ar domubiedriem. Romantiķiem un kinomāniem laiks rezervēt augusta piektdienu vakarus, lai tos pavadītu zem Murjāņu zvaigznēm brīvdabas kino seansos.

Sīkāka informācija par muzejā plānotajiem notikumiem muzeja mājaslapā.

Tos, kuri tā vien kāro pavadīt kādu saules pielietu vasaras pēcpusdienu siltā atmosfērā, Ziedoņa muzejs gaidīs katru nedēļu no trešdienas līdz svētdienai, 11.00–18.00. Kopā ar muzeja ieejas biļeti ikviens apmeklētājs saņems arī īpašu ceļvedi “Muzeja ceļa piezīmes”, kurā atradīsies gan izsmeļoša informācija un fakti zinātkārajiem, gan uzdevumi, mīklas un rēbusi azartiskajiem.

Arī mājup steigties nebūs nepieciešamības – ikviens muzeja viesis ir aicināts ierasties ar piknika groziņu, lai pēc muzeja apmeklējuma varētu baudīt nelielu pikniku Murjāņu mājas pagalmā. Turklāt grupām sagatavotas īpašas programmas pusotras vai pat trīs stundu garumā.

“Murjāņos ir gaidīts ikviens, un “Muzeja ceļa piezīmēs” katrs atradīs iedvesmu savam Ziedoņa piedzīvojumam. Ir cilvēki, kuri ar ceļvedi rokās pavada šeit pat visu dienu, gūstot sev nepieciešamo, atrodot laiku attīstībai un radot ko jaunu,” uzsver Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Dace Zariņa.

Ziedoņa muzejs ir ceļš. Ziemas sezonā Imanta Ziedoņa muzejs ir sastopams ziemas rezidencē Rīgā, Aldaru ielā 5, taču līdz ar 1. jūniju atgriežas ceļa sākotnē Murjāņos – Imanta Ziedoņa vasarnīcā “Dzirnakmeņi”, kas joprojām ir saglabāta tāda, kā to savulaik iekārtojis pats dzejnieks kopā ar dzīvesbiedri Ausmu Ziedoni-Kantāni. Muzeja darbības pamatprincips ir Imanta Ziedoņa vēlēšanās: Es gribu muzeju kā mūzu māju, kur cilvēki nāk pavadīt laiku attīstībā, jēgpilnās sarunās un jaunradot.

 

Par Imanta Ziedoņa muzeju

2010. gada pavasarī dibināts Imanta Ziedoņa fonds “Viegli”, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim – tuvu misiju: “Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”. 2015. gada rudenī fonds “Viegli” ar vislielāko atbildību par dzejnieka uzticēto uzdevumu dibina Imanta Ziedoņa muzeju. Par muzeja misiju izvirzīts veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli, balstoties Imanta Ziedoņa (1933-2013) idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti