Rīta Panorāma

Premjers tiekas ar Belēviču

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Telefonsaruna ar Žanetu Jaunzemi - Grendi

Imanta Ziedoņa muzejs aicina uz sarunu par Vizmu Belševicu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Topošais Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos uzsāk savu otro sezonu ar jēgpilno sarunu ciklu “Visā visumā”, kas notiks ceturtdien, 9. jūnijā, plkst. 20. Murjāņos viesosies literatūrkritiķe Anda Kubuliņa, lai sarunā “Tas skaistais jaunīb's laiks Belševicas radošajā biogrāfijā” stāstītu par Vizmu Belševicu, kurai šogad tiek atzīmēta 85 gadu jubileja.

9. jūnija vakarā Murjāņos, rosinot pasākuma viesus iesaistīties sarunā par sev nozīmīgiem literātes darbiem, īpaša uzmanība tiks pievērsta Vizmas Belševicas agrīnajai prozai “Ķikuraga stāsti” (1965) un autores radošā mantojuma nozīmei šodienas kultūrā.

Savā otrajā sezonā topošais muzejs trešdienu vakaros piedāvā nakts pārgājienus "Varenā tumsa", jo Imants Ziedonis savos darbos aicinājis iet tumsā, lai meklētu gaismu sevī. Savukārt ceturtdienās notiks jēgpilnu sarunu cikls "Visā visumā". Katru reizi muzejā viesosies kāda personība, kas bijusi Imanta laikabiedrs, - dzejnieki, rakstnieki, domātāji, filozofi, vai arī notiks sarunas par tēmām, kas bijušas tuvas Ziedonim.

Piektdienās vakari tiks veltīti dzejai un mūzikai. Imanta Ziedoņa muzejs būs tikšanās vieta diskusijām un kultūras notikumiem, kur jaunie un radošie dzejnieki un mūziķi iepazīstinās ar savu veikumu. 17. jūnijā „Dzirnakmeņos” notiks dzejnieka Reiņa Runča akustiskais dzejas vakars gan ar dzeju, gan mūziku.

Sestdienās ikvienam ir iespēja pieteikties un piedalīties trīs stundu garā muzeja programmā "Tutepatās". Šī programma - diena vasarnīcā jeb iedvesmojoša viesošanās pie Imanta Ziedoņa būs interesanta gan lieliem, gan maziem, bet ar piebildi, ka mazajiem jāprot lasīt un izprast lasītā jēgu, norāda muzeja pārstāvji.

Informāciju par visām muzeja programmām iespējams atrast muzeja mājaslapā ziedonamuzejs.lv. Imanta Ziedoņa muzejs atrodas dzejnieka vasaras mājās “Dzirnakmeņi”  Murjāņos.

2010. gadā Imants Ziedonis novēlēja sava muzeja veidošanu fondam „Viegli”, lai īstenotu senu sapni par to, ka viņa vasaras māja Murjāņos top par netipisku muzeju - vietu jaunradei. Iecerēts, ka Ziedoņa muzejs būs katra ceļš uz radošu ideju īstenošanu un sevis izzināšanu. 2015. gada vasarā topošais muzejs sāka piedāvāt dažādas aktivitātes apmeklētājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti