Rīta Panorāma

Intervija ar ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: Sēdēšana

Dzejoļu krājums "Durvis" - misija palīdzēt zēnam. Intervija ar Ilvaru Koscinkeviču

Ilvara Koscinkeviča dzejoļu krājums «DurVis» – misija palīdzēt zēnam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ilvara Koscinkeviča sirdslieta ir futbols un sporta komentēšana. Tomēr ne tikai – viņš arī piedalījies vairāku ar sportu saistītu grāmatu veidošanā un pievērsies dzejai. 2019. gadā klajā nāca Ilvara Koscinkeviča grāmata “DurVis”, ar kuras pārdošanu tiek vākti līdzekļi Rūdolfa Pogodas speciālajai rehabilitācijai.

Grāmatā paustas 162 dzejpārdomas par sabiedrībā aktuāliem procesiem, paša redzēto un izjusto.

Katrs no grāmatas pārdošanas iegūtais cents tiek novirzīts Rūdolfa Pogodas rehabilitācijai, kurš astoņu gadu vecumā tika notriekts ar auto uz gājēju pārejas un arvien cīnās ar avārijas sekām.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Ilvars Koscinkevičs pastāstīja, ka viņu uzrunājis tieši Latvijas Televīzijas sižets lidostā, kad Rūdolfs devās uz rehabilitāciju Slovākijā: “Viņam bija tā atslēgas frāze: “Es gribu spēlēt futbolu, man ir sapnis spēlēt futbolu.” Man bija skaidrs – jo es meklēju tādu futbola virzienu, kā es varētu vienam cilvēkam palīdzēt, noziedot tik, cik izdodas ar šo grāmatiņu naudiņu savākt.”

Autors atklāja, ka līdzekļu vākšana līdz šim noritējusi veiksmīgi:

“Rūdolfs ir bijis rehabilitācijā, mēs esam dažādi viņam palīdzējuši, un tas tāds viens solītis viņam tuvāk tam, lai viņš atveseļotos. Ņemot vērā, ka viņš vēl ir jauns puisis, tad tā veselība ir daudz pretimnākošāka tam, lai izveseļotos.”

Tomēr Koscinkevičs uzsver, ka gan rehabilitācija, gan līdzekļu vākšana turpinās – grāmatu joprojām var iegādāties: “Vienošanās ar grāmatnīcu “Jānis Roze” ir tāda, ka viņi neietur nekādu peļņas procentu.”

Grāmatas “DurVis” autors Ilvars Koscinkevičs 15 gadus strādājis žurnālistikā. Autors līdz šim ar publikācijām piedalījies vairāku sporta grāmatu izdošanā, taču dzejas žanrā viņam šis ir pirmais izdevums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti