Ieva Kolmane: LALIGABAs scenārijs bija izdevies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Literatūrfilozofe un Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABAs) 2012 eksperte Ieva Kolmane uzskata, ka balvu piešķiršanas pasākuma scenārijs bija izdevies.

„Kopumā noskaņa bija ļoti skaista. Manuprāt, scenārijs bija izdevies ar gaismas vadmotīvu un moto „Grāmatas jūsu gaišībai”, kas man šķiet jauks un asprātīgs sauklis,” teic Ieva Kolmane. Tāpat eksperte atzīstas, ka pat žūrijai bijis noslēpums, kuri saņems balvas, un sajūta bijusi kā Ziemassvētkos, saņemot dāvanas.

„Bija īpatnēji, ka pats pasākums un fināla balsojums žūrijai bija lielā mērā noslēpums. Tas nozīmē, ka mums pašiem un tiem, kas strādāja ekspertu komisijā, sajūta bija kā Ziemassvētkos, kad no maisa tiek vilktas ārā dāvanas. Nezini, kam īsti tiks un par ko, kurš nu ir pelnījis,” salīdzina Ieva Kolmane.

Literatūras eksperte priecājas arī par to, ka „tā nebija šaura literātu ballīte”, bet tajā bija iesaistīti „dažādi ar gaismu saistīti speciālisti”, kuri pasniedza balvas LALIGABAs laureātiem, un arī skolas palīdzēja, aktīvi strādājot kā alternatīvā žūrija.

Savukārt literatūrzinātniekam Jānim Ozoliņam šķita aizkustinoši tas, ka mazo klašu bērni bija sagatavojuši rakstniekiem domātas mapes ar to, kas viņiem licies interesanti un saistoši.

Balvas pasniegšanas pasākumu šogad veidoja radošās apvienības „Nomadi” mākslinieki Krista Burāne un Mārtiņš Eihe sadarbībā ar scenogrāfi Ievu Kauliņu. Pasākumā muzicēja „Undertango”.

Kā ziņots, ceturtdien, 18. aprīlī pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas piecās nominācijās, sveikti speciālbalvu ieguvēji un sumināts mūža balvas ieguvējs – rakstnieks Alberts Bels.

Spilgtākās debijas balvu saņēma Daina Sirmā par grāmatu "Kailsals", labākā dzejas krājuma titulu izpelnījās Ingmāras Balodes „Alba”, par labāko tulkojumu atzīta Guntara Godiņa atdzejotā Heli Lāksonenas izlase „Kad gos smei”, bērnu literatūras kategorijā uzvarēja Inese Zandere ar grāmatu „Līze Analīze”, bet prozā par labāko pērn atzīta Kristīnes Ulbergas „Zaļā Vārna”.

Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABAs) 2012 ekspertu komisijā strādāja literatūrfilosofe Ieva Kolmane, dzejniece Liāna Langa, dzejniece un tulkotāja Maira Asare, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, literatūrkritiķe Anda Baklāne, dzejniece Ērika Bērziņa, literatūrzinātnieks Pauls Daija, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska un tulkotāja Mudīte Treimane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti