Ieklausies dzejā: Daido Dagne Brūvere un Raiņa «Mīkla»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Septembris nāk ar Dzejas dienām un arī Raiņa 150 gadu jubileju. Gaidot Raiņa jubileju, Latvijas Radio piedāvā rubriku, kurā dažādu profesiju un paaudžu ļaudis stāsta par savām attiecībām ar Raiņa daiļradi un lasa arī kādu sev tuvu Raiņa darbu. 7.klases skolniece Daido Dagne Brūvere no Priekuļiem šogad piedalījusies jauno lasītāju „Plašā apvāršņa” nometnē Jūrmalā, kas šogad bijusi īpaši veltīta Raiņa un Aspazijas apaļajai jubilejai.

"Mani sauc Daido Dagne Brūvere un es esmu no Priekuļiem, no Priekuļu vidusskolas. Es piedalījos konkursā „Plašais apvārsnis”, man bibliotekāre pateica, ka ir tāds konkurss, es uzrakstīju darbu un tiku pusfinālā, kas notika Cēsīs. Tur man ļoti labi gāja un tālāk es tiku arī uz finālu Rīgā. Un tad es tiku uz šo nometni, tā bija balva," stāsta skolniece.

"Piemēram, man patīk palasīt viņa (Raiņa) dzejoļus, jo tie ir ļoti skaisti, un man patīk viņa tēlainība, tie vārdi, ko viņš lieto. Lugas man arī ļoti patīk, man vismīļākā luga ir „Zelta zirgs”. Es viņu esmu arī lasījusi, man ļoti arī pašai patīk zirgi, un „Zelta zirgs” tiešām ir ļoti jauka luga, jo tur ir parādīts, kā tas mazais Antiņš, ko brāļi visu laiku apcēla un kas bija tāds nabadzīgs un staigāja noskrandušās drēbēs, kā tieši viņš uzjāja tajā kalnā un izglāba princesi no lāsta, ko ragana bija uzlikusi. Tas man likās ļoti jauki," turpina Daido Dagne.

Daido Dagne Brūvere izvēlējusies Raiņa dzejoli "Mīkla" no krājuma bērniem "Zelta sietiņš", jo piedalījusies ar to dzejas lasīšanas konkursā skolā.

Rainis

Mīkla

Mini, mini mīkliņu,
Mazo bērniņu:

Bij manai māmiņai
Zelta kamolītis -
Agri no rītus
Pasvieda gaisā.

Ritēja kamolīts
Mākoņiem pāri
Visu cauru dienu
Pa debess jumu.

Vakarā nokrita
Jūras vidū -
Visa jūra laistījās
Vienā zeltā.

Atminējums:

Es to mīklu minu,
Zelta kamolīti zinu:
Saule ir tas kamolīts, -
Atminēja mazulīts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti