Rīta Panorāma

Skype intervija ar Adelinu

Rīta Panorāma

Poproka grupas "Bekars" debijas albums "Sākums"

Horeogrāfe un aktieris - Lilija un Edgars Lipori stāsta pasakas

Horeogrāfe un aktieris – Lilija un Edgars Lipori internetā stāsta pasakas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krīzes laikā horeogrāfe un dejotāja Lilija Lipora un aktieris, vīru kopas “Vilki” vadītājs Edgars Lipors atraduši jaunu aizraušanos – vietnē “Youtube” uzsākuši pasaku projektu.

Edgars Lipors par jauno projektu stāsta: “Pašam baigi interesanti. Jo pasakas un īpaši jau teikas par konkrētām vietām, tās rosina arī pameklēt vēsturiskos materiālus – pameklēt, vai tiešām te Daugavā ir tas akmens, ko sauc par “Lielo zirgu”, piemēram. Vai par Lielo Kristapu, kā tad ir bijis. Tas ir tāds izziņas materiāls. Tas nav tikai paņemt grāmatu rokā un izlasīt pasaku.”

Stāstāmās pasakas tiek izvēlētas rūpīgi. Edgars Lipors skaidro: “Viena no pēdējām, ko mēs ierakstījām, bija “Drudzis un kāsus” – man liekas, ka tieši atbilst šajā situācijā, kad ne tikai pavasaris, bet īpašs šogad pavasaris, kad visi nevar kustēties nekur daudz. Tur arī ir pamācība. Īstenībā šajā pasakā arī kāsum un drudzim ir sava vieta.”

Liporu radošais lolojums ir arī Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls “Vides deja”. Abi cer, ka festivāls vasarā tomēr varēs notikt. Kustību emocijas horeogrāfe Lilija Lipora pagaidām ieliek pasaku filmētajos kadros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti