Grāmatu mākslas konkurss «Zelta ābele 2019» – lasītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau 27. reizi Latvijas Grāmatizdevēju asociācija organizē grāmatu mākslas konkursu “Zelta ābele”, kurā Latvijas izdevēji var pieteikt iepriekšējā gada skaistākās izdotās grāmatas. Žūrija vērtē dizaina koncepciju, tā atbilstību izdevuma saturam, maketu, papīra izvēli un poligrāfisko izpildījumu. Aicinām sabiedrisko mediju portāla LSM.lv lasītājus no nominētajām grāmatām izdarīt savu izvēli par 2019. gada skaistāko grāmatu.

Lasītāju balsojumā piedalās visās kategorijās nominētās grāmatas, taču uzvarēs tikai viena grāmata – tā, kas ieguvusi lielāko balsu skaitu. Balsot (skatīt zemāk) iespējams reizi dienā līdz 24. marta pusnaktij, balsi reģistrējot ar savu e-pasta adresi vai sociālo tīklu kontu.

Šogad konkursa "Zelta ābele" balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā piešķirta ilggadējai Smiltenes grāmatnīcas vadītājai un darbiniecei Aijai Reņģei.

25. februārī nosaukti arī "Zelta ābeles" nominanti astoņās kategorijās – dzeja, proza, dokumentālie izdevumi, zinātniskā literatūra, uzziņu literatūra, mākslas izdevumi, dzeja bērniem un jauniešiem, kā arī proza bērniem un jauniešiem.

Apbalvošanas ceremonija šogad notiks 26. martā, kad tiks paziņoti uzvarētāji katrā nominācijā un pasniegta gada mākslinieka balva, kā arī atklāts lasītāju balsojuma uzvarētājs.

Konkursa norisi atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Organizē Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Visas nominētās grāmatas iespējams apskatīt fotogalerijā:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti