Grāmatu draugu ķēdei jau reģistrējušies 8000 dalībnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Grāmatu draugu ķēdei jeb akcijai, kad 18.janvārī no rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) vecās ēkas uz jauno, jau reģistrējušies vairāk nekā 8000 dalībnieku, informēja "Nodibinājuma Rīga 2014" Sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Svētku dienās un gada nogalē reģistrēšanās turpināsies. Akcija 18.janvārī būs viens no centrālajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas notikumiem.

Reģistrēties dalībai var visās apgāda "Zvaigznes ABC" grāmatnīcās Rīgā un Latvijā. Reģistrēšanās grāmatnīcās norisināsies līdz 6.janvārim.

Tāpat reģistrēties iespējams sev tuvākajā bibliotēkā un nepieciešamības gadījumā konsultējoties ar bibliotekāru, kā arī kultūras portālā "www.riga2014.org" vai "Rīga 2014" informācijas centrā, kas atrodas tirdzniecības centrā "Galleria Riga", Dzirnavu ielā.

Akcijā ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām. Kopīga grāmatu draugu ķēde būs simboliska sadošanās rokās, kas visai pasaulei apliecinās mūsu kultūras vērtības, to saglabāšanu un tālāk nešanu. Bibliotēkas grāmatas būs īpaši pasargātas un ievalcētas plastmasas maisiņos.

Akcijai reģistrējies arī hokeja klubs "Dinamo Rīga", Valsts prezidents Andris Bērziņš, vairāku koru kolektīvi, arī Leļļu teātra darbinieki kopā ar lellēm.

Jau ziņots, ka būvnieki piektdien noslēguši darbus Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā jeb Gaismas pilī, līdz ar to būvdarbi ir pabeigti, un ēku janvārī plānots nodot ekspluatācijā.

29.augustā – savā 95. dzimšanas dienā – LNB plāno jaunās ēkas oficiālo atklāšanu. Līdz atklāšanai uz jauno ēku būs pārvietotas vairāk nekā četri miljoni speciāli apstrādātu un sagatavotu krājuma vienību. Visu nākamo gadu bibliotēkā jau ieplānoti daudzi Kultūras galvaspilsētas pasākumi, izstādes, konferences, diskusijas, koncerti un citas publiskas norises.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti